Почетна » ДВЕРИ ИНЂИЈА:Решење за несташицу воде постоји, али недостаје политичка воља!

ДВЕРИ ИНЂИЈА:Решење за несташицу воде постоји, али недостаје политичка воља!

од Жиг Инфо
0 коментар

Инђија се суочава са несташицом воде, која је све израженија током летњих месеци. Главни проблем лежи у недостатку адекватног водоснабдевања, а решење је струка је одавно рекла реализација пројекта Источни Срем, који би омогућио прикључење Инђије на извориште у Хртковцима. Овај пројекат би требало да обезбеди стабилно снабдевање водом за целу општину, али до сада није у потпуности спроведен.

Став Двери је да је одговорност на директору, Драгољубу Трифуновићу, који у два мандата није успео да реши проблем, чак је сваке године проблем цве већи.

Један од кључних корака у решавању проблема био би пуштање у рад фабрике воде, која је саграђена управо да би омогућила бољу филтрацију и прераду воде пре него што стигне до потрошача. Ипак, упркос постојању ове фабрике, она још увек није пуштена у рад. Инђинчани с правом постављају питање зашто је то случај и ко је одговоран за ово кашњење.

Иако надлежни тврде да су технички проблеми непремостиви без додатних улагања, све је више оних који верују да би се проблем могао решити много брже и ефикасније уколико би постојала политичка воља и одговорност за реализацију овог важног пројекта.

Грађани Инђије су све нестрпљивији, а хитна интервенција је неопходна како би се избегла дуготрајна несташица воде и осигурало стабилно снабдевање у будућности.

Можда ти се свиди

Оставите коментар