Почетна » Лечић: Имам план за “земаљску Србију”

Лечић: Имам план за “земаљску Србију”

од admin
0 коментар

 Он је ЕУ поистоветио са бескомпромисном борбом за цивилизовану Србију, да патриотизам мора бити нови национализам, да се свако осећа грађанином Србије и жели да живи у Србији.

Лечић је истакао да се мора заборавити на “велику Србију” и приче о територији, већ да се мора мислити на то каква се држава жели и рекао да ће сви Срби бити обједињени у ЕУ и поручио да су добросуседски односи неопходни и да се Срби у околним државама морају охрабрити да се добро осећају у тим државама, а не да их Србија инструментализује. Према његовим речима, мора се радити на једнакости за све и једнаким шансама за све и мора се створити држава у којој владају права.

Лечић је додао да се привреда мора ослонити на домаће привреднике и да је неопходна слобода за све медије, јер је “време за истину”. Он је поручио је да народ који гласа за Александра Вучића није непријатељ, већ да су ти гласачи грађани Србије.

“Не може се чекати да председник Србије Александар Вучић ‘падне на Косову’, рекао је Лечић, који се нада да ће се наћи одрживо решење за Косово.

Он је истакао да се мора прекинути са наслеђем председника Југославије Слободана Милошевића.

Лечић је изјавио да је, ако се актуелни председник Зоран Лутовац одлучи да спроводи програм који је данас представљен, “добродошао”, а да то важи и за Вучића, али да сумња да би он прихватио такав предлог, јер ДС не жели да земљом управља један човек.

“Ако буде пратио овакву политику, свако је добродошао”, рекао је Лечић. Он је најавио да ће ићи по Србији и на митинзима на отвореном говорити о свом програму и на те митинге позвао сву опозицију, да чују политику коју представља и да јој се прикључе.

Упитан како види дан после избора, јер актуелно руководство ДС не признаје те изборе, Лечић је рекао да ће чланови странке одлучити, јер се по Статуту ДС после избора у држави, морају одржати страначки избори и додао да не зна кога ће Лутовац да представља после избора.

Лечић је поновио да ће његова кандидаткиња за председницу Политичког савета бити Вида Огњеновић, а кандидати за потпредседнике Милица Слијепчевић, Јованка Јовановић, Воја Јанковић, Петар Радојчић и Драгослав Шумарац. Актуелно руководство ДС не признаје изборе које је расписао организациони одбор.

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар