Почетна » ДАЧИЋ МИРИ СВОЈЕ МИЉЕНИЦЕ Социјалисти траже од лидера да заустави сапуницу

ДАЧИЋ МИРИ СВОЈЕ МИЉЕНИЦЕ Социјалисти траже од лидера да заустави сапуницу

од admin
0 коментар

После туче Дијане Вукомановић и Иване Петровић, Ивица Дачић ће покушати да их измири, а социјалисти поручују лидеру да прекине „шпанске сапунице” у странци.

Како је “Блиц” писао, пре два дана у централи социјалиста на београдском Студентском тргу дошло је до окршаја Дијане Вукомановић, председнице Извршног одбора СПС, и Иване Петровић, која је члан Главног одбора странке.

Интензивно су се дружиле

Дијана Вукомановић и Ивана Петровић биле су добре другарице. Чак су и путовале заједно по југу Србије, а Вукомановићева је фотографије њих две стављала на свој Фејсбук.

До туче у којој је Вукомановићева извукла дебљи крај, мада без видљивих модрица, дошло је јер јој је млађа колегиница замерила то што јавно држи придике о томе “како ко треба да се понаша”.

Ivica Dačić

Уз поруку Вукомановићеве: “Можеш ћерка да ми будеш” и након одговора Петровићеве: “Зрела си за лудару”, млађа колегиница је старију два пута бацила о зид и врата директора СПС Дејана Бацковића.

Песничење је спречено јер је наишао потпредседник СПС Бранко Ружић и раздвојио партијске другарице.

Дијана: Хвала Ружићу што ме заштитио

У изјави за лист „Ало” Дијана Вукомановић је потврдила да је било сукоба и захвалила се Бранку Ружићу јер је ефикасно реаговао и заштитио је од напада.
– Мени је најважније да нисам ништа ружно рекла Ивани Петровић, нити сам било којим гестом реаговала на њено понашање – рекла је Вукомановићева за „Ало”.

Иначе, њих две социјалисти доживљавају као Дачићеве миљенице. Како ствари стоје, оне неће бити кажњене унутар странке – ни Вукомановићева, којој генерално унутар СПС замерају јавне часове колегама о лепом понашању, а ни Петровићева јер ју је напала. Лидер СПС Ивица Дачић у изјави за “Блиц” каже да је било какав сукоб посебно физички потпуно недопустив.

Branko Ružić

– Имам паметнијег и битнијег посла којим треба да се бавим, али ћу током недеље разговарати са њима. Не дозвољавам било какве физичке обрачуне, чак не оправдавам ни вербалне. Није у реду то што се догодило и сматрам да сви проблеми могу и морају да се решавају разговором – каже Дачић.

За разлику од Дачића, поједини социјалисти имају замерку више. Један од њих, а који је осигурао власт за СПС у својој локалној средини, јесте Новица Тончев.

Novica Tončev

Новица Тончев

– Обе наше другарице мучи један синдром који се зове вишак слободног времена. Боље би било да се потуку око тога ко ће Дачићу следеће године донети више гласова на председничким изборима. Али опште је познато да је база гласова СПС ван круга двојке код нас који радимо и градимо – рекао је Тончев.

Он, међутим, додаје и да је на Дачићу да процени ко му колико значи.

– Дачић сада може да измери да ли му више штете или користи доносе Ружићеве и моје добронамерне изјаве у медијима или ова шпанска сапуница – закључује Тончев.

Жељка Јевтић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар