Почетна » Некад ШОЈИЋ, данас БЕЛИ ПРЕЛЕТАЧЕВИЋ: Општинске листе никада нису биле ЗАБАВНИЈЕ

Некад ШОЈИЋ, данас БЕЛИ ПРЕЛЕТАЧЕВИЋ: Општинске листе никада нису биле ЗАБАВНИЈЕ

од admin
0 коментар

Изборне листе познате су становницима свих 17 локалних самоуправа у Београду. Српска напредна странка, Демократска странка, Социјалистичка партија Србије и Српска радикална странка опција су свим Београђанима, али су политичку сцену мало раздрмале и унеле одређену дозу хумора поједине групе грађана.

„Бели – само јако“ на изборној листи у Младеновцу

Као хит овогодишње кампање за општинске изборе издвајају се креативни Младеновчани са листом „Бели – Само јако“ који, иако истичу да су се кандидовали само да би приказали апсурдности изборног система, имају већином високообразоване младе људе. Лидер је фиктивни лик Љубиша Прелетачевић Бели, којег тумачи Лука Максимовић, а све под капом „странке“ СПН – Сарму пробо ниси.

– Опозиција је у Србији себична и жели да само задржи своје позиције и зато се не бринемо око расипања гласова – коментарише Стеван Влајић, идејни творац овог покрета.

Како је почело, међутим, и са каквом лакоћом су у једној локалној кафани сакупили неопходни број гласова подршке, нека никога не изненади ако Бели и друштво оставе иза себе и многе реномиране партије.

Iako ga čine mladi članovi,

Иако га чине млади чланови, „Дијалог“ нуди решења

Структуром кандидата изненадила је ГГ „Дијалог“ у Гроцкој, чији је просек година 27. Осим двоје на листи, рођених 1966. и 1968. године, чини је десет младих, претежно студенти од 19 до 25 година.

– Као млађа генерација хтели смо да покажемо одговорност, да нисмо статични и понудимо конкретна решења, а наши представници су бирани према образовању и способностима – каже Станко Дебељаковић из „Дијалога“.

Покрет Доста је било – Саша Радуловић је на скоро свим општинским листама, а Земунци, ако помислите да је грешка и да је листа уписана двапут – ради се о потпуно другој под називом „Доста је било пљачке, корупције и лоповлука“. Носилац листе је, такође, Радуловић, али – Милорад.

Новобеограђански гласачки листићи неће бити изузети од игре речи 24. априла због листе „У инат – сложно“, а Врачарцима остаје да размисле хоће ли заокружити број шест, који носи најконтроверзнији покрет кампање „Паткица – Не Београду на води“.

ГУЖВА У ЗЕМУНУ – ПРЕДАТО ЧАК 14 ЛИСТА

Убедљиво највише политичких групација има Земун – 14, половина су групе грађана, а прате га Лазаревац и Гроцка са 11 опција. Тадићева Српска демократска странка (СДС) бирала је најразличитије партнере. На Чукарици и још неким општинама је „у дилу“ са ДС, на Вождовцу и Старом граду са ЛДП, а у Гроцкој – СНП Ненада Поповића.

М. Родић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар