Почетна » Расветљавамо акцију пребацивања бирача из Мале Крсне: Ко су људи који су евидентирали и превозили грађане

Расветљавамо акцију пребацивања бирача из Мале Крсне: Ко су људи који су евидентирали и превозили грађане

од Други Пишу
0 коментар

Случај довожења људи из Мале Крсне на Вождовац због промене пребивалишта уочи београдских избора, који је забележила екипа Н1, изазвао је бројне реакције, али и даље не оних чији би то посао требало да буде. Људи из избегличког насеља у Малој Крсни су злоупотребљени. Ко је то урадио – може се претпоставити, али смо непобитно утврдили ко су људи који су грађане пописивали и превозили.

Да је довођење мештана Мале Крсне у Београд било организовано, не потврђлују само наши снимци, већ и комшије које нису кренуле на пут.

 

Н1 Мала Крсна: А ко их је организовао?

„Нека женска из Смедерева“.

Н1: Женска из Смедерева?

„Ваљда су две сестре, немам појма“.

Н1: А шта су оне? Јесу из неке странке?

„Е то не знам, не могу да те лажем“.

Фотографије до којих смо дошли, забележене дан пре одласка у Београд, 5. марта у поподневним часовима, јасно показују женску особу која у руци држи нечију личну карту и уписује податке у свеску.

„Узела им податке и шта ти ја знам. Ко хоће да иде – иде. А она однела документацију у Смедерево, у СУП… где се то већ ради, како се ради, ја не знам“.

Н1: Колико се плаћа?

„Ја мислим, неко каже две, неко две и по хиљаде“.

Н1: На колико се пријављују? Претпостављам не на трајно?

„Та женска рече на 10 дана“.

Н1: А је л то због избора?

„Па највероватније. Данас отишли, сликали их, шта радили тамо.. Ја не знам. И каже после 10 дана поново да их пријаве овде у Смедерево“.

Особа са фотографије која је пописивала људе у Малој Крси је Јована Пешић. Она, према нашим сазнањима, у Смедереву држи бутик у ком продаје увозну гардеробу из Турске. Међутим, осим што је занима мода, воли да посећује и митинге Српске напредне странке, ако је судити према снимцима које је објавила на свом профилу на Фејсбуку – 19. маја 2023. Јована Пешић била је на митингу СНС у Панчеву.

Иако немамо потврду да је Јована Пешић чланица Српске напредне странке, потврђено нам је да је њен рођени брат човек са нашег снимка који долази црним туарегом – Никола Пешић, звани Царина. Званично, власник смедеревског луна парка.

Но, да ли осим забавних активности организује и предизборне, Пешић не одговара на питања Н1 по чијем је налогу возио мештане Мале Крсне. Не одговара ни његова сестра Јована Пешић, од недавно власница белог мерцедеса који је добила као рођендански поклон.

Та је девојка у Малој Крсни пописивала људе који живе од социјалне помоћи. И који скупе аутомобиле могу себи да приуште само када дођу по њих да их организовано возе до Београда.

Н1: Ја се извињавам, господине, јесте ви овде координатор ових људи?

Бојан Симић: У чему је ваш проблем, господине?

Н1: Јесте исто као и ови људи дошли овде да се пријавите или сте координатор?

Симић: Ја због вас не могу да шетам нормално градом. Јесам толико леп да ме снимаш?

Не само леп, већ и луд, симпатичан и интересантан, тако себе описује на Инстаграм профилу Бојан Симић, звани Зеза. Човек који је нашем репортеру тврдио да су људи које је довео из Мале Крсне заправо Београђани које прекидамо у подневном и испијању кафе – у Малу Крсну их је и вратио, али поучен лошим искуством из Београда – није нам дао прилику да још једном разговарамо јер је побегао.

О овом случају огласила се општина Вождовац, али за Пинк.рс. Демантују наводе о пријављивању пребивалишта грађана Смедерева у општини Вождовац.

„Најодговорније тврдимо да је ово гнусна лаж и да су овог пута Драган Ђилас и његових 40 разбојника надмашили сами себе у лажима, спиновању и монтирању лажних информација на чему би им и сам Гебелс позавидео“, поручили су из општине у духу страначке реакције.

Foto N1

Маја Николић, Младен Саватовић, Жаклина Таталовић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар