Почетна » Човић открио колики је Звездин дуг, а дотакао се и Партизановог

Човић открио колики је Звездин дуг, а дотакао се и Партизановог

Поносим се што смо овако транспарентни као једини клуб у овој земљи. Добијамо више јер играмо виши ранг такмичења од Партизана. Кад ви направите фајнал-фор у Београду, зарадите 30-40 милиона евра, хоћемо даље?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић на гостовању у Јутарњем програму ТВ Прва одговорио је и на неке констатације првог човека КК Партизан Остоје Мијаиловића. Једна се тицала његове изјаве да је Звезда платила само 2.5 посто дуга за порез.

УППР је нешто што је предвиђено законом, као једна од врста стечајног поступка, то треба привредници да знају, тај поступак спроводи суд. Ја сам дошао 2011. у Звезду, пре мене је био Игор Жежељ. Ми смо имали 12.2 милиона неког дуга, од тога смо 10 милиона исплатили стопостотно, а осталих два милиона и нешто смо исплатили са 2.5 посто, то су необезбеђени повериоци. Наш наслеђени порез био је у том тренутку 9.641.000 динара и то је порез искључиво из ПДВ-а. На суду се изгладсава УППР, тако да немојмо да причамо о мутним радњама.

Мијаиловић је рекао да је дуг Партизана пет милиона евра, с чим се Човић не слаже.

– Нека буде, али ја мислим да је преко шест. Како је могуће да радите, како је могуће да вам није блокиран рачун? У петак нам је дошла буџетска инспекција, добили су одмах све податке. Они нека утврде колико је коме дала држава. Питам се како неко дугује 6.5 милиона евра, ту треба и фудбал обухватити, да ли плаћају порез. Звезда дугује ПДВ 67.335.000 динара и ништа друго не дугује за порез. То је цео дуг. Може да се на тај дуг рачуна камата. Наш основни дуг је 572.000 евра и на то треба да иде камата. Имамо и споран износ који смо платили, то Пореска управа треба да прокњижи, то је ушло у УППР. Не знам, камате су спорне, не можете да нам рачунате камате од 2012. када смо платили по судском решењу, али мислим да ово није више од 10-20 хиљада евра. Важно је да будете транспарентни, колико смо пара добили од државе, колико су наши разрези за плате играча и стручни штаб.

Према његовим речима држава је Звезди дала 23.141.000 за 11 сезона, док је остатак обезбеђен од спонзора, улазница и осталог.

– Ми смо од града добили 2.483.000 евра и од државних предузећа још 2.704.000 евра. То су подаци закључно са 1. јуном 2022. Поносим се што смо овако транспарентни као једини клуб у овој земљи. Добијамо више јер играмо виши ранг такмичења од Партизана. Кад ви направите фајнал-фор у Београду, зарадите 30-40 милиона евра, хоћемо даље? Чим причамо о Звезди, и она постиже успехе, Партизан би да прогута Звезду. Ја сам девет година провео као играч у Партизану –  подсетио је Човић.

 

Журнал

Можда ти се свиди

Оставите коментар