Почетна » ЕП (У20): Србија боља од Црне Горе, следи нокаут фаза

ЕП (У20): Србија боља од Црне Горе, следи нокаут фаза

од Други Пишу
0 коментар

Кошаркаши Србије, момци до 20 година, победили су Црну Гору у последњем колу групне фазе такмичења са 75:69, па сада обе селекције чекају почетак нокаут фазе и утакмице осмине финала које носе префикс бити или не бити.

Најефикаснији у саставу Србије били су Михаило Петровић са 20, Матија Белић са 12, Филип Бранковић са 10 поена. Код Црне Горе, Лазар Вукићевић је постигао 17, Данило Ивановић 11, Федор Жугић 10 поена.

Србија и Црна Гора су одмерили снаге у последњем колу групне фазе такмичења, а резултат није био од виталног значаја, јер све селекције из четири групе иду у осмину финала. Србија је желела другу победу, друго место у групи, а Црна Гора прву победу пред осмину финала. Подсећања ради, Србија је победила Естонију, а поражена је од Шпаније, док је Црна Гора поражена и од Шпаније и од Естоније.

Већим делом меча играло се са прилично порозним одбранама на обе стране, обе селекције су играле са доста осцилација. Србија је на полувремену водила са 38:35, а почетком последњег квартала са 62:52. Црна Гора је настојала да стигне до егал завршнице, претила је, стигла је до минус четири, али је Србија успела да одбије налет ривала од којег је два пута поражена у припремном периоду.

Група у којој се налазе Шпанија, Естонија, Србија и Црна Гора укршта са групом у којој су Италија, Белгија, Израел и Турска.

Foto fiba.basketball

Светозар Јаничић   СпортклубН1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар