Почетна » Пешић: Можемо да направимо добру екипу, без обзира на изостанке

Пешић: Можемо да направимо добру екипу, без обзира на изостанке

од Други Пишу
0 коментар

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је данас да је задовољан почетком припрема и истакао да може да направи добру екипу за предстојеће Светско првенство, без обзира на изостанке појединих играча.

„Укупно гледало, све је добро, да нас само мало здравље послужи, да нас повреде мимоиђу и мислим да бисмо могли да направимо добру екипу која може да оствари циљеве које смо поставили, без обзира на изостанке неких играча“, рекао је Пешић, преноси Кошаркашки савез Србије.

Кошаркашка репрезентација Србије завршава први део припрема у Старој Пазови и полако се окреће првим званичним проверама пред Светско првенство, утакмицама на Акрополис купу у Атини.

Сумирајући до сада урађено, Пешић је рекао да је екипа добро радила и да је ентузијазам на високом нивоу. То је, како је навео, веома битно с обзиром на новонастале проблеме.

„Жао нам је што (Огњен) Јарамаз и (Алексеј) Покушевски нису могли да се прикључе. Имамо ситуацију са (Урошем) Трифуновићем и са (Аленом) Смаилагићем, они су још ту у процесу рехабилитације и очекујемо да се сваки дан прикључе екипи. Остали су доста добро, добар однос“, рекао је селектор Србије.

Кошаркаши Србије су одиграли две утакмице, против Босне и Херцеговине и Пољске, које су биле затворене за јавност.

„Одиграли смо две тренинг утакмице. Није било никаквих тајни, већ жеља да будемо стварно сами, да можемо да тренирамо, не да играмо. То се показало као пун погодак. Имали смо доста добре противнике, врло амбициозне и агресивне, то је доста добро прошло“, рекао је Пешић.

Пред Србијом су сада две утакмице на Акрополис купу у Атини где ће одмерити снаге са Грчком и Италијом.

„Надамо да ће нам помоћи доста. Још смо у процесу уигравања, али увек желимо да се покажемо у најбољем светлу“, истакао је Пешић.

Селектор Србије је рекао и да се радује што су у тиму Богдан Богдановић и Стефан Јовић јер ће, како је истакао, њихово искуство и знање много помоћи осталим играчима.

„Богдан је показао, не само индивидуални квалитет, већ да је вођа тима, посвећен себи и другима… Поштујем одлуку Стефана Јовића да се у једној тешкој ситуацији, с обзиром на здравствене проблеме у његовој породици, прикључи репрезентацији. Његово искуство и знање, одмах се то приметило. Олакшање и за све остале играче јер он има огромно искуство“, рекао је он.

Пешић је похвалио и млађе играче – Боришу Симанића, Филипа Петрушева и Николу Јовића.

„Јовић је доста напредовао, ојачао је, игра са пуним самопоуздањем… Задовољни смо како се понашају, дају стварно додатни ентузијазам“, закључио је Пешић.

Кошаркаши Србије се 8. августа састају са селекцијом Грчке на Акрополис купу у Атини, док ће дан касније одмерити снаге са Италијом.

Након тога, изабранике Светислава Пешића очекују провере против Порторика у Београду и против Кине и Бразила у Шенжену.

Светско првенство одржава се од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Индонезији и на Филипинима, а Србија је у групи са Јужним Суданом, Порториком и Кином.

foto Peđa Milosavljević/STARSPORT

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар