Почетна » Звезда напада 7. титулу заредом, може ли Партизан да је заустави?

Звезда напада 7. титулу заредом, може ли Партизан да је заустави?

од Други Пишу
0 коментар

Нова сезона Суперлиге је иза угла и у неким уобичајеним околностима почела би тише него што је то сада случај.

Црвена звезда би од недеље почела одбрану титуле на свом терену против Војводине, а Партизан би нарушену част пробао да поврати како зна и уме.

Црно-белима је четврто место из прошле сезоне још у глави, још одзвањају и неке изјаве њихових челника који су причали како очекују да ће бити други, а онда ни то нису испунили.

Ту је био и проблем са фудбалским клубом Колубара и проблемом намештања, па онда недоумицом хоће ли Лазаревчани бити избачени из лиге или неће. Непознаница је био и распоред и број клубова у новој сезони све до последњег секунда, уплитан је у целу причу и Суд за спортску арбитражу у Лозани док је Колубари на крају одузета лиценца због недовољног броја столица.

Кад се на све то надовеже мишљење Мирка Поледице из Синдиката професионалних фудбалера „Независност“, да три гостовања Партизана у прва четири кола и то шести пут заредом, нису случајност, јасно вам је какву увертиру је сезона добила.

Онда некако у други план падне ко се и како појачао, ко је колико „одрешио кесу“ и како је играо на припремама.

А ако се ту по јутру дан познаје, Звезда ће, макар гледано на основу досадашњих игара на припремама, бити у пол позицији да и седми пут постане шампион.

Питер Олањинка, Жан-Филип Красо, Марко Стаменић, Омри Глазер, сви су показали део квалитета у победама над Зенитом, Фенербахчеом, Нефчијем и посебно над Фјорентином у среду увече.

Са које год позиције да долази у Серији А, опет је Фјорентина клуб из италијанске елите и дати јој пет голова за пола сата, за свако је поштовање.

Не значи да ће сад Красо полетети у небо јер има добар први контакт и пријем лопте, нити ће Олањинка умислити да је мајстор што је већ показао да има потребан „убилачки инстинкт“ шпица.

Стефан Митровић је у успону форме, док Стаменић ужива јер се добро разуме са Мирком Иванићем као једним од главних креативаца на терену. Осман Букари се упиње да се докаже новом тренеру и јасно је да је енергија у редовима шампиона веома добра.

С друге стране, ни Партизан није баш седео скрштених руку. Матеуш Салдања је стигао за 1,3 милиона евра, што значи да у Хумској верују у њега чим су га учинили трећим најскупљим трансфером у својој историји.

Стигао је и Френк Кануте, нови голман Александар Јовановић, Алдо Калулу, Ксандер Северина и требало би макар на папиру да Игор Дуљај овог пута скроји екипу по својој мери.

Прошле сезоне то није могао, узео је „врућ кромпир“ у руке и сад треба да видимо колико ће Кануте демонстрирати прецизност у додавањима и контроли лопте, или колико ће Северина успевати да покаже нерв шпица и да погађа немилице. Остаје знак питања и колико ће се по лепом представити Салдања и хоће ли бар донекле моћи да оправда уложени новац, те да

подсети на свог земљака Клеа бар по сентименту који навијачи према њему гаје.

Све су то ствари које не знамо, мада знамо да се и Војводина и остали појачавају пред нову сезону. Војводина ће управо са Звездом одмерити снаге у недељу док ће ТСЦ заиграти против Партизана дан раније.

Управо је из Звезде као позајмљени играч московске Локомотиве стигао и Марка Ракоњац, док је перспективни Милош Пантовић стигао из Вождовца.

Из Звезде је дошао и Петар Станић, Тополци су купили Николу Кувељића из Висле, док су Уроша Миловановића позајмили од Спортинга из Хихона и остали на трагу на ком су били претходних година – доведу младог играча, извуку из њега шта могу и онда га фино продају.

Ни Чукарички се не шали па је довео играча из Португала, Матеа Ахлинвија из Дижона, већ искусног Вукашина Јовановића из АПОЕЛ-а, Мохамеда Бадамосија, Самбуа Сисока, Зе Марија, док је Војводина довела Стефана Вукића, Андрију Радуловића, Ђорђа Црномарковића и Асмира Кајевића између осталих, па нема сумње да ће и она са својим адутима пробати да догура што даље и достигне што бољи пласман у домаћем првенству.

Суперлига Србије, 1. коло
Субота

18.55 Чукарички – Раднички Ниш

18.55 Спартак Суботица – ИМТ

21.00 Вождовац – Јавор

21.00 ТСЦ – Партизан

Недеља

18.55 Напредак – Железничар Панчево

18.55 Нови Пазар – Раднички 1923

20.00 Црвена звезда – Војводина

Понедељак

19.00 Младост – Радник

Foto: Starsport

Милош Љубисављевић   Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар