Почетна » Мајка херој у болници

Мајка херој у болници

од admin
0 коментар

Милева Лазаревић (77), мајка три погинула борца Војске РС, налази се на лечењу у Универзитетској болници – Клинички центар Бањалука

БАЊАЛУКА – Председник Српске Милорад Додик посетио је Милеву Лазаревић (77), мајку три погинула борца Војске РС, која се налази на лечењу у Универзитетској болници – Клинички центар Бањалука.

Посада Хеликоптерског сервиса РС хитно је из Власенице на лечење у Бањалуку превезла Милеву, која је осећала општу слабост, а њено здравствено стање је сада стабилно. Милева је у рату изгубила три сина – Бору, Саву и Станка, који су тада имали 31, 29 и 26 година.

Додик је овом приликом рекао да је најважније да се мајка Милева сада осећа боље, и то захваљујући брзој интервенцији екипе Хеликоптерског сервиса, али и пажњи лекара.

Милеви, коју је српски народ назвао мајком херојом, живот је нанео много мука. Са супругом Владом, који је умро пред почетак рата, живела је је у селу Шадићи, 20 километара од Власенице. Ово село било је поприште најмонструознијих злочина над Србима за које до данас нико није одговарао. А деца су јој погинула у одбрани села.

Од укупно седморо деце које је родила, остало јој је само двоје – кћерка Митра и син Зоран.

Милевин син Зоран Лазаревић захвалио је за помоћ председнику Српске који је и раније помагао овој породици.

– Живимо од мајчине националне пензије и од тога помажемо братићима и сестрићима, јер нико од нас није имао ништа од имовине. Сада нам је само битно да мајка поживи – каже Зоран.

Начелник Клинике за кардиоваскуларне болести Универзитетске болнице – Клинички центар Бањалука Тамара Прерадовић, рекла је да су Милеви Лазаревић урађене основне дијагностичке претраге, укључена терапија и да је пацијенткиња сада стабилно.

ГОВОР ПРЕД МЛАДИЋЕМ

ПРИЧУ о храброј Милеви први је публиковао некадашњи високи официр Војске РС, пуковник Миленко Аврамовић у роману „Мајка“, која говори о четири жене које су изгубиле укупно 12 синова.

Милева је током рата говорила пред групом генерала Војске РС на челу са Ратком Младићем. Тада им је рекла: „Моји синови нису изгинули, они су заједно са вама. Остала сам са још једним сином, али Српска је светиња и ако треба још да је светимо и да је бранимо, са њим ћу кренути да погинемо за ову републику.“

М. ФИЛИПОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар