Почетна » ОВИХ 5 ЗЕМАЉА МОГУ ДА УНИШТЕ ЕВРОПСКУ УНИЈУ због својих закона о мигрантима муслиманима!

ОВИХ 5 ЗЕМАЉА МОГУ ДА УНИШТЕ ЕВРОПСКУ УНИЈУ због својих закона о мигрантима муслиманима!

од admin
0 коментар

Реч је о Чешкој, Естонији, Пољској, Словачкој и Бугарској. Политичари и дипломате из тих пет земаља су својим досадашњим изјавама јасно нагласили да не желе да прихвате муслиманске избеглице

Мигрантска криза која потреса Европу ускоро би могла да се претвори у тоталну трагедију, а разлог за то су земље Европске уније које не желе да прихвате мигранте који су муслимани!

Реч је о Чешкој, Естонији, Пољској, Словачкој и Бугарској. Политичари и дипломате из тих пет земаља су својим досадашњим изјавама јасно нагласили да не желе да прихвате муслиманске избеглице.

– Немамо ништа против муслимана, али страхујемо да ће уколико их још уђе у нашу земљу то променити демогравски изглед наше земље – рекао је бугарски премијер Бојко Борисов.

Сигурно најрадикалнију изјаву дао је председник Чешке Милош Земан који је рекао да избеглице доносе заразу, болест и да су терористи.

Foto: Tanjug/AP

Естонски министар за социјална питања Маргус Чакма је говорећи о неприхватању миграната муслимана навео да је Естонија хришћанска земља и да припада хришчанима.

Слична ситуација је и у Пољској и Словачкој. Надлежни у те две земље примали су искључиво избеглице из Сирије које су хришћани.

Foto: Tanjug/AP

– Могли бисмо да примимо 800 муслимана, али ми немамо ниједну џамију у Словачкој и како би се ти људи интегрисали? – упитао је портпарол министра унутрашњих послова Иван Метик.

Проблем са изјавама ових политичара јесте тај што закони који су на снази у ЕУ јасно забрањују било какав вид дискриминације, било да је у питању верска, сексуална или расна.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Остаје нам да видимо како ће се у наредном периоду европске земље понашати по питању избеглица, као и да ли ће талас миграната из Африке и са Блиског истока уздрмати темеље ЕУ.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар