Почетна » НЕУСТАВНО БИО У ПРИТВОРУ! Мишковић тражи да му се врати 12 милиона евра

НЕУСТАВНО БИО У ПРИТВОРУ! Мишковић тражи да му се врати 12 милиона евра

од admin
0 коментар

Одбрана Мирослава Мишковића тражи да му се врати 12 милиона евра јемства пошто је Уставни суд прогласио неуставним решење о притвору, које је било основ за доношење одлуке о јемству као замени за притвор.

– Након усвајања уставне жалбе одбране Мирослава Мишковића од стране Уставног суда 5.11.2013. године и доношења одлуке о повреди уставних и законских права на ограничено трајање притвора према окривљеном Мирославу Мишковићу, Уставни суд је поново, други пут донео дана 21.01.2016. године одлуку којом се усваја и друга Уставна жалба и утврђује повреда права Мишковића на ограничено трајање притвора, саопштила је адвокатска канцеларија Томановић која заступа Мишковића.

Уставни суд је прогласио неуставним решење о притвору Мишковића, које је било основ за доношење одлуке о јемству у износу од 12.000.000 евра као замена за притвор.

– Из незаконите и неуставне одлуке о продужењу притвора не може проистећи законита одлука о јемству, па из тих разлога одбрана Мирослава Мишковића тражи да се јемство врати, додаје Мишковићев бранилац.

Н1/Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар