Почетна » СРЦЕ ЗА ДЕЦУ Читаоци „Блица“ помогли да се беба Ана не смрзава

СРЦЕ ЗА ДЕЦУ Читаоци „Блица“ помогли да се беба Ана не смрзава

од admin
0 коментар

Снежана Рофа из Титела, самохрана мајка осморо деце, више не мора да брине да ће се њена једномесечна беба Ана и остала деца смрзнути од зиме.

Овој породици, која годинама живи у беди, у кући са земљаним подом, неомалтерисаним зидовима и плафоном који се руши, читаоци „Блица“ притекли су у помоћ кроз хуманитарну акцију “Блиц фондације” – “Срце за децу”.

– Од како сте писали о нама људи стално долазе и доносе помоћ. Сада имам дрва, пелене за бебу, а деца су добила нову одећу – каже Снежана.

Adrijana, Jovana i beba Ana

Први у помоћ притекли су хуманитарци из Сједињених Америчких Држава, Џејмс и Дебора Мекалпин, који су дан након што смо писали о породици Рофа отишли у Тител.

– Купили смо им храну, патике, нову одећу, воће, поврће и друге потрепштине, све што деци треба. Планирамо да наставимо да помажемо – казао је Мекалпин.

Снежана коначно има довољно пелена за бебу Ану, које није могла да купује, јер није имала новца.

– Сад нам је лакше, неко време не морамо да бринемо о храни, а за дете имам довољно пелена – каже она.

Stigla pomoć od čitalaca

Деца први пут имају одећу намењењу њима, јер су је добри људи купили баш у величинама које им одговарају. Адриана и Воислав највише су се обрадовали патикама, а сва деца су добила топлу зимску одећу.

– Све нам се свиђа, сада имамо патике и то је лепо – каже Адриана.

Беба Ана добила је носиљку у којој може да спава засебно. Снежана није имала креветац, па је беба спавала са њом у кревету.

Овој породици са осморо деце једини извор прихода је социјална помоћ од 19.000 динара. Дечији додатак не примају.

Пре два месеца, отац деце Јован се убио. Мајка Снежана је тада била у осмом месецу трудноће.

Они се никада нису окупали у кади јер немају купатило, већ само једну чесму. Деца осим здравља и међусобне љубави, немају ништа друго. Најстаријег сина и главу куће Војислава млађа деца слушају као оца. Немаштина је овом дечаку одузела и право да се школује, па средњу школу није уписао.

Недостају колица за бебу

Рофе кажу да би волели да беба Ана добије и колица, како би могли да је изводе у шетњу на пролеће. Деца желе и да се замене два стара и дотрајала лежаја на којима спавају. Како кажу сваког дана се јавља све више људи који након писања „Блица“ о њиховом животу нуде помоћ.

Укључите се у акцију „Срце за децу“!

Омогућимо малишанима из сиромашних породица боље услове за живот. Ако желите да помогнете, можете послати СМС на број 2552 или уплатити средства на текући рачун Блиц фондације: 2750010221949709 90 – рсд, Социете Генерале Србија, Београд. За више информација о томе како да донирате погледајте ОВДЕ.

Милош Станић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 + two =