Почетна » NAUČNICI DOKAZALI: Seks produžava život, ovo je GLAVNI RAZLOG

NAUČNICI DOKAZALI: Seks produžava život, ovo je GLAVNI RAZLOG

од admin
0 коментар

Nauka kaže da ima dosta neverovatnih zdravstvenih koristi od seksa: od toga da nam popravlja raspoloženje, topi kalorije, do toga da nam produžava život.

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u San Francisku, pratilo je seksualni život 129 majki tokom sedam dana. One su imale obavezu da istraživačima šalju informacije u vezi sa tim koliko puta su za to vreme vodile ljubav sa svojim partnerima.

Te izveštaje su potom upoređivali sa njihovim uzorcima krvi i došli su do fascinantnih otkrića.

Majke koje su imale seks sa svojim partnerima barem jednom tokom sedam dana imale su znatno duže telomere – deo ćelije odgovoran za starenje, od onih koje su seks imale ređe.

Naučnici su tako zaključili da redovan seks može da uspori starenje čuvajući naše ćelije zdravim i mladim. Takođe, planirana su i neka nova istraživanja u vezi sa seksom i zdravljem, jer je ovo u San Francisku bilo na malom uzorku.

I na kraju, za one koji nemaju partnera – ne očajavajte jer postoje i drugi načini da usporite starenje: nemojte da pušite i konzumirate previše alkohola, hranite se zdravo, rekreirajte se, provodite što više vremena u prirodi.

Dnevno.RS! Izvor vesti!

Можда ти се свиди

Оставите коментар