Почетна » НАУЧНИЦИ УТВРДИЛИ Ево колика је просечна величина пениса!

НАУЧНИЦИ УТВРДИЛИ Ево колика је просечна величина пениса!

од admin
0 коментар

У анализи која је обухватила више од 15.000 испитаника они су дошли до закључка да је просечна дужина пениса у ерекцији 13,12 сантиметара, а 9,16 у опуштеном стању

ЛОНДОН – Једно од питања које мучи махом мушки део човечанства јесте колика је просечна величина пениса и коначно научници су дали одговор на то питање, преноси АФП.

 У анализи која је обухватила више од 15.000 испитаника они су дошли до закључка да је просечна дужина пениса у ерекцији 13,12 сантиметара, а 9,16 у опуштеном стању.

„Ти бројеви треба да увере мушкарце широм света да је дужина њиховог полног органа у границама нормале“, рекли су британски истраживачи који су радили студију.

Тим је осмислио и графикон који лекари могу користити током саветовања и разговора са мушкарцима који пате од анксиозности због мале величине пениса.

Британски научници наводе да у стварности само 2,28 посто мушке популације има ненормално мали пенис и исто толико необично велики.

Такође, тим истраживача није пронашао доказе да је величина пениса повезана са расом нити су пронашли убедљиву везу између величине мушког стопала са његовом мушкошћу.

Истраживачи међутим кажу да су резултати можда донекле искривљени због могућности да су мушкарци, који су се добровољно јавили за учествовање у испитивању, сигурни да је њихова величина „нормална“.

Чланови тима кажу да је њихов рад објављен у Интернационалном часопису за урологију и први је који је комбиновао постојеће податке о дужини пениса и направио графикон.

Те информације и графикон могу бити корисни како људи не би бринули да њихова величина није одговарајућа, али може да има и нежељени утицај на его оних чија је величина естремно велика.

И доктори могу користити графикон како би помогли мушкарцима да пронађу кондоме одговарајуће величине, кажу чланови тима.

Уцесници студијске били су мушкарци старости од 17 до 91 године из Европе, Азије, Африке и САД-а.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар