Почетна » Сутра се бира за директора у Гроцкој, иако не испуњава услов!

Сутра се бира за директора у Гроцкој, иако не испуњава услов!

од admin
0 коментар
milankodok1

Наиме, сутра се одржава седница СГО Гроцка на којој ће се гласати за избор директора предузећа ЈП „Зеленило и пијаце“, као и за ЈП „За развој ГО Гроцка“.  Подсетимо се, прошле недеље, на седници Већа ГО Гроцка донета је одлука да се за директора ЈП „Зеленило и пијаце“ постави Дејан Миланковић, а на место директора „ЈП За развој ГО Гроцка“, Борко Бали. Поред наведених функција, у Гроцкој готово да нема нових имена и међу члановима Већа, а да нису били верне „слуге“ Драгољуба Симоновића.

Да комисија која служи за одлучивање кога ће поставити на место директора у Гроцкој служи само као „процедура“, а да се о кандидатима и не расправља већ се бирају искључиво по партијској линији, говори и документација за избор Дејана Миланковића на место директора ЈП „Зеленило и пијаце“ Гроцка. Према тој документацији, Дејан Миланковић нема потребних 5 година искуства на пословима који захтевају Високу стручну спрему!

milankodok1

Дакле, према приложеној биографији, Миланковић нема услова да би био изабран за директора ЈП „Пијаце и зеленило“Гроцка из разлога што нема искуства од 5 година на пословима са Високом стручном спремом.

Интересантно је и „пословно напредовање“ Миланковића. Према истој биографији Миланковић је, учлањењем у Српску напредну странку, пословно доста напредовао. Од шефа возног парка, преко пијаца и комуналног милицајца, до избора за директора јавног предузећа. Према сазнањима Жиг инфа, Дејан Миланковић је диплому Високе стручне смене „набавио“ у периоду између 2015. и 2017. године. Када су основане „Пијаце“ у Гроцкој, Миланковић је био постављен на место в.д директора. Међутим, врло брзо је био смењен, односно постављен је за заменика јер није имао одговарајућу школску спрему. У међувремену је дипломирао и добио обећање од бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића да ће бити постављен на место директора овог предузећа.

Како је Симоновић смењен у марту 2019. године, сада већ првостепено осуђеном због паљења куће новинару нашег портала, Миланковић одлази у комуналну милицију. Тог марта 2019. године, био је најгласнији гласноговорник подршке Драгољубу Симоновићу!

Дејан Миланковић са мегафоном на слици, као подршка Симоновићу (20.03.2019.)

Ненаду Панићу, једном од кандидата на место директора за предузеће „Пијаце“ Гроцка, између осталога, комисија је одбила пријаву из разлога што нема пет година радног искуства на пословима са Високом стручном спремом.

Што се тиче директора ЈП „За развој ГО Гроцка“, на место директора биће постављен Борко Бали, такође близак Симоновићев пријатељ.

Симоновић и Бали на тајном састанку у ресторану Виногради , септембар 2019. године

Подсетимо се, крајем априла 2018. године, за новог директора „ЈП Водовод и канализација Гроцка“ постављен је Борко Бали „десна рука“ сада већ бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића, који је првостепено осуђен на казну затвора од четири године и три месеца за паљење куће нашег новинара Јовановића. Пре него што је постао директор водовода , био је и директор комуналних предузећа у Гроцкој, тачније „Еко Гроцке“ и „Грочанског комуналца“ који је пропао. Борко Бали, иначе, није са подручја општине Гроцка, а оно што се зна о њему, пре руковођења комуналним предузећима у Гроцкој, јесте да је обављао послове као помоћник генералног директора за набавке и стоваришне послове у Железницама Србије за време Драгољуба Симоновића. Тренутно је запослен у предузећу „Еко Гроцка“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар