Почетна » ЗЛФ: Власт у корист инвеститора планира дивљу бетонску градњу у Малом Мокром Лугу

ЗЛФ: Власт у корист инвеститора планира дивљу бетонску градњу у Малом Мокром Лугу

од Жиг Инфо
0 коментар

Градска власт предложеним Планом детаљне регулације, планира изградњу 300 хиљада квадрата у Малом Мокром Лугу и повећање броја становника са мање од 2000, на преко 7500 људи. То не би било толико проблематично да власт поред бетона и зграда планира и зелене површине или јавне садржаје попут установа културе или спортско-рекреативног центра. Међутим, такви садржаји се не налазе у овом плану.

“Ми смо заједно са грађанима поднели 500 потписаних примедби током Раног јавног увида у октобру 2023. године. Захтевали смо да се у план унесу јавни садржаји, већи број зелених површина и простор за ширење трамвајске мреже. Упркос томе, власт је овим предлогом још једном потврдила да ради за инвеститоре, а не грађане. Ако овакав план буде усвојен, становници Малог Мокрог Луга ће живети лошије него данас” каже Алекса Петковић, копредседник ЗЛФ Звездара.

Зелено-леви фронт Звездара позива становнике Малог Мокрог Луга да се овом предлогу отворено супротставе и да заједно натерамо градску власт да ради у интересу грађана Малог Мокрог Луга.

Можда ти се свиди

Оставите коментар