Почетна » Гајић: Међународно право се по питању Косова и Метохије примењује ако баш мора

Гајић: Међународно право се по питању Косова и Метохије примењује ако баш мора

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да Србија мора да изађе из сопствених заблуда и да јој Запад никада неће изаћи у сусрет у вези са Косовом и Метохијом.

„Нису они покушали да нам отму територију да би са нама разговарали као са равноправним партнером и да нам чине услуге него је њихов циљ да Србија трајно изгуби Косово и Метохију и то уз сопствени пристанак. Велике западне силе имају хиљадугодишње искуство управљања колонијама и у последњих 100 година главна је ствар да се све правно уреди, а то у овом случају може само уз наш пристанак“, рекао је Гајић телевизији Курир.

Гајић је навео да друга страна у преговорима о Косову и Метохији „није Аљбин Курти него део међународне заједнице“ који управља самопроглашеним Косовом.

„Право се примењује секундарно и ако мора, а на делу је увек сила. Међународно право и наше унутрашње право су апсолутно на страни Србије само што је то аргумент који се толерише али не прихвата“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је опозицији после 12 година на власти СНС-а неопходна реконструкција и да би јединство опозиције сигурно довело до веће подршке међу грађанима али да је питање око чега опозиција може да буде јединствена.

„Проблем је у томе што добар део опозиције има антипатриотске ставове о главним питањима као што су Косово и Метохија, Република Српска, литијум и санкције Русији. То су питања по којима опозиција мора да има патриотски став јер грађани на основу тога одлучују за кога ће се определити на изборима“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар