Почетна » Јеремић: Народна странка ће наступити на изборима под слоганом „Сигуран избор – озбиљни људи“

Јеремић: Народна странка ће наступити на изборима под слоганом „Сигуран избор – озбиљни људи“

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће Народна на свим изборима расписаним за 17. децембар наступити самостално, “у коалицији са народом” и под слоганом „Сигуран избор – озбиљни људи“.

Јеремић је на конференцији за новинаре рекао да ће на парламентарним изборима, поред њега носиоци листе бити и др Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Владимир Гајић и Марина Липовац Танасковић.

„На листи ће бити и угледне јавне личности, интелектуалци, представници Срба са Косова и Метохије и представници националних мањина“, рекао је Јеремић.

„Наступићемо отворено, часно и са јасном политиком коју заступамо од оснивања Народне странке, а не на нивоу слогана. Нећемо подилазити актуелним центрима моћи, како домаћим тако ни страним“, додао је Јеремић.

Председник Народне странке је позвао грађане да својим потписима подрже листу те странке и да је прикупљање потписа данас почело у 60 места широм Србије.

Јеремић је истакао да је гласање за Народну странку „сигуран избор, јер њени посланици и одборници сигурно неће прелетати после избора, нити се окретати како ветар дува, и неће одлазити на канабе, у нечију фирму или страну амбасаду“.

„Пред Србијом су судбински избори, јер су они последња прилика за одбацивање ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије. Да тај план подразумева независност наше јужне покрајине, потпуно је јасно после последњих изјава европских и америчких званичника. Децембарски избори су последња прилика да избегнемо националну катастрофу“, рекао је Јеремић.

„У кампањи ћемо наступити са конкретним корацима за одбацивање ’француско-немачког’ плана и шта то конкретно значи за редефинисање нашег европског процеса, шта то значи за српску економију, просвету, културу. Национална економија, питање владавине права и устројство демократске државе – то ће бити озбиљне поруке са озбиљним људима који су у стању да спроведу обећања која дајемо народу“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Народна странка учинила апсолутно све да се државотворна опозиција уједини, али да за то није било разумевања код других парламентарних странака.

„Зато смо се определили за овај частан, поштен, отворен и државотворан корак. Сигуран сам да ће народ то препознати. Не наступамо сами, подржаће нас значајан број угледних интелектуалаца и јавних личности“, рекао је Јеремић.

„У животу и политици је боље бити самосталан него да правите компромисе који подразумевају да заступате оно у шта не верујете и оно што нисте ви. Зато су сви наши посланици и одборници сигуран избор за све грађане и остаће верни политици коју кандидујемо“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар