Почетна » Од 5. маја Пандурице без воде, грочански водовод ћути

Од 5. маја Пандурице без воде, грочански водовод ћути

У међувремену "повезује се" Заклопача на регионални водовод

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Пандурице је грочанско насеље које се наслања на Дунав, међутим иако су тик уз највећу европску реку, воде за пиће имају само у зимској сезону.

Мештани овог дела Гроцке кажу да су писали на више адреса како би решили проблем водоснабдевања, али одговор им не стиже. Како кажу, из локалног водовода у Гроцкој не желе више ни да причају са њима.

  • Пошто су јавно предузеће, уговори сви морају да буду једнаки за све кориснике што није тако. Да нема воде је флоскула да којом се поштапају 6-7 година, јер да је тако увели би рестрикције. То је јавни акт где се праве листе приоритета пуштања воде у одређено време и колико траје за сваки рејон. Избегавају да праве ванредно стање јер ће их неко питати зашто су дозволили да дођу у такав положај где се поставља питање одговорности у Општини и ЈП. Безобразлук је да наплаћују одржавање мреже иако нема воде од 5 маја. Макишку воду обећавају већ десетак година са сталним продужавањем рокова из године у годину. Узели су нам таксу за прикључење (око 400 прикључака подунавских насеља) а третирају нас као „невидљиве“ док други у Гроцкој и  Заклопачи имају стално воду. Писмено сам се жалио председнику Репулике, градоначелницима Весићу и Шапићу, министру Малом, СНС одбору, око 31 мејл сам послао и ниједан одговор на мој допис није стигао, наводи Илија, мештанин Пандурица.

Други мештани, они који су ту повремено кажу да је њима и речено да када им је наплаћен „прикључак“ да воде неће стално бити. А прикључке су радили „приватници из водовода Гроцка“ који су из само једне улице овог насеља исте „наплатили“, према речима мештана, 10 000 евра.

Преко организоване групе до прикључка за воду у општини Гроцка

Како ћуте мештанима, тако водовод из Гроцке ћути и новинарима те је одговоре од њих тешко добити. Према најновијем обавештењу овог јавног предузећа, у току је „повезивање Заклопаче“ на регионални вод Макиш – Младеновац.

  • Поштовани корисници насеља Заклопача, ЈП“Водовод и канализација Гроцка“, у сарадњи са извођачима радова ангажованих на изградњи регионалног водовода Макиш-Младеновац, врши преспајање постојећег резервоара у Заклопачи на новоизграђени систем. Планирано време извођења радова је 48 часова, почевши од 02.07.2024. године у 0800 часова ,  наведено је у саопштењу.

Како се још, између осталога наводи у саопштењу, након завршетка радова започеће се сукцесивно пуњење система централног дела, а након тога и викенд зоне која је без воде више од две недеље . Период пуњења и нормализације система зависиће искључиво од потрошње код корисника .

Међутим, остаје нејасно да ли ће ове новине побољшати водоснабдевање Пандурица, али оно што се зна да ни данас 4. јула 2024. године ово насеље је и даље без воде.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар