Почетна » ПРЕЛЕТАЧИ У ГРОЦКОЈ Успешно занимање које доноси повећи новчани добитак (I део)

ПРЕЛЕТАЧИ У ГРОЦКОЈ Успешно занимање које доноси повећи новчани добитак (I део)

од admin
0 коментар

Избори за народне посланике Републике Србије 2012. су одржани 6. маја 2012. Истог дана, одржани су и председнички избори, избори за посланике скупштине Војводине, односно локални избори у оним општинама и градовима где одборницима истиче мандат, али не и на територији Косова и Метохије, чиме су бирачи по први пут после 1992. године излазили на опште изборе.

Коначни резултати избора за ГО Гроцка те 2012-те године, резуртирали су да у локалној скупштини уђе 5 странака.
1. ПОКРЕНИМО ГРОЦКУ – ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ- освојених 11 мандата.

  1. ДРАГАН ЂИЛАС ИЗБОР ЗА БОЉУ КАЛУЂЕРИЦУ И ГРОЦКУ- освојених 9. Мандата
  2. ИВИЦА ДАЧИЋ-СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СРБИЈЕ-СНАГА ГРАЂАНА- освојених 8. Мандата
  3. ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ – ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА- освојених 4. Мандата
  4. ПРОФ.ДР ЗОРАН СТАНКОВИЋ – УЈЕДИЊЕНИ РЕГИОНИ СРБИЈЕ – НАШ ЧОВЕК – БЛАЖО СТОЈАНОВИЋ- освојених 3 мандата.

У јуну 2012-те године, формира се скупштинска већина у Гроцкој на челу са Српском напредном странком која у том тренутку броји 19. Одборника, наспрам 16 који не улазе у власт већ остају у опозицији. Коалицију праве СНС- ДСС-УРС (УГ Наш Човек-Блажо Стојановић).

Први прелетач  Михаило Барац

Формирање власти у општини Гроцка,  2012-те године, није могло да прође без инцидента којем је претходило „прелетање“ Михаила Барца у редове Српске напредне странке. Барац, који је као члан СДПС-а Расима Љајића био на листи ДС, прешао је у табор напредњака на прекјучерашњој конститутивној седници СО Гроцка и тако помогао формирање власти коју сада чине СНС, ДСС и УРС.

Када су одборници ДС-а покушали да разговарају са Барцем, на њих је физички насрнуо Милош Савић, члан напредњака, тврдио је за медије одборник који је био сведок напада.

Према речима Оливере Кнежевић, тадашње председнице Демократске странке у Гроцкој  а сада и сама прелетач, по свој прилици је Барцу понуђен новац да у последњем тренутку промени страну.

– Он се доскора залагао за политику Демократске странке, али с обзиром на то шта је урадио, јасно је о каквом се карактеру ради. Он је добио понуду од СНС-а за коју ми нисмо знали –изјавила је за медије те године Кнежевићева.

Против Михајла Барца је те године поднета и кривична пријава, саопштили су из СДП-а.

Наиме, Социјалдемократска партија Србије поднела је  21.јуна 2012. године Другом основном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против Михајла Барца, смењеног председника Општинског одбора СДП Србије у Гроцкој, због кривичног дела фалсификовања службене исправе и злоупотребе печата странке.

 

Како су наводили из ове странке, Михајло Барац је без овлашћења органа СДП Србије и противно Статуту странке потписао коалициони споразум о формирању одборничке већине у СО Гроцка, уневши притом у поменути споразум лажну информацију да је за формирање коалиције добио сагласност странке и оверио је печатом СДП Србије, чиме је починио кривично дело прављена службене исправе са неистинитим садржајем.

Докле се стигло са кривичном пријавом, није познато али је СДПС касније на свим нивоима ушао у коалицију са СНС-ом. И даље се не знају подаци колико је Барац и да ли је добио новац за овај „трансфер“, а шпекулисало се о цифри од 50 000 евра. У сваком случају, одмах након преузимања власти, поједини чланови  породице овог одборника су добили запослење у неком од јавних предузећа у Гроцкој.

Наставиће се…

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар