Почетна » Већ седам дана скоро 100 ученика ОШ „Љуба Ненадовић“ не долази на наставу

Већ седам дана скоро 100 ученика ОШ „Љуба Ненадовић“ не долази на наставу

од Други Пишу
0 коментар

Пуних седам дана стотинак ученика седмог београдске ОШ „Љуба Ненадовић“ не долази на наставу због одлуке школе да од 1. септембра расформира пет постојећих одељења и оформи шест нових.

За сада не попушта директор школе, али ни родитељи, који су бесни због тога што, како кажу, Министарство просвете не занима то што другу недељу заредом од почетка школске године ученици не долазе у школу.

Како је Данас писао, реакција родитеља који су одлучили да њихова деца не похађају наставу уследила је после одлуке школе да седам ученика са дисциплинским проблемима који су били у истом одељењу разместе, тако што ће „срушити“ пет постојећих одељења и направити шест нових.

Родитељи тврде да су о свему обавештени неколико дана пред почетак школске године и да информације о томе шта се спрема нису предочене ни Савету родитеља, ни Школском одбору, који је орган управљања школе.

Према речима једног од родитеља, данас на настави није било 90 седмака, а сада се чека да директор сазове седницу Школског одбора како би се разрешила ова ситуација, али он то наводно пролонгира.

Последњи састанак представници родитеља ученика седмог разреда са директором школе Ђуром Косићем су имали у четвртак, али је он завршен без договора.

Родитељи су предложили да се све врати на старо, а да се ђаци проблематичног понашања распореде по другим одељењима.

Родитељи кажу и да су се обратили и републичкој просветној инспекцији, као и Заштитнику грађана, чије реаговање очекују.

Према нашим сазнањима, у ОШ „Љуба Ненадовић“ прошле недеље је била градска просветна инспекција.

Шта је инспекција закључила и да ли ће у овом случају реаговати Министарство просвете и Школска управа Београд питали смо надлежне. Њихов одговор чекамо.

На питање како ће се решити овај случај Ђуро Косић, директор ОШ „Љуба Ненадовић“ за Данас каже да да сви морају поштовати закон.

– Школа је уз сагласност Школске управе Београд, односно Министарства просвете, донела закониту одлуку о подели ученика седмог разреда који су били распоређени у пет одељења и формирала шест одељења због објективних разлога, а у најбољем интересу ученика наше школе. Наравно уз сву законом предвиђену процедуру – напомиње директор Косић.

Он појашњава да уместо да скоро свако одељење седмог разреда има 32 ученика у пет одељења, сада има шест одељења од 25 до 27 ученика, што омогућава много ефикаснији образовно-васпитни рад.

Директор демантује наводе родитеља да одуговлачи са седницом Школског одбора, истичући да то није истина.

– Седница Школског одбора се заказује у складу са Пословникон о раду тог органа и одмах након иницијативе је заказана за 11. септембар – истиче Косић.

У служби Заштитника грађана нам је речено да су примили неколико притужби родитеља ученика седмог разреда ОШ „Љуба Ненадовић“ и да тренутно испитују услове за покретање поступка.

Foto: Nova.rs

Данас/Нова

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар