Почетна » Гајић: Запад прећутно одобрава притисак на Србе да се иселе са Косова и Метохије

Гајић: Запад прећутно одобрава притисак на Србе да се иселе са Косова и Метохије

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да правно и физичко насиље над Србима на Косову и Метохији показује да Запад прећутно одобрава притисак на Србе да се иселе у централну Србију.

„Србија то не може да спречи другачије осим чврстим ставом и да тражи помоћ од савезника који хоће да нам помогну, а не да се ослањамо на економску сарадњу са онима који нам раде о глави 30 година у континуитету“, рекао је Гајић телевизији Курир.

„Савезници су Русија и Кина које имају глас у Савету безбедности УН и не дозвољавају такозваном Косову да постане чланица УН, а док није члан УН није ни држава“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да би Србија требало да одбаци „француско-немачки“ споразум и охридски имплементациони споразум и да изађе из Бриселског споразума, јер је испунила све из тог документа а није добила ништа, и да тражи да се преговори о Косову и Метохији воде под окриљем контакт групе коју би чиниле чланице Савета безбедности УН.

„Ти споразуми воде ка томе да се и правно доведе питање суверенитета Србије на Косову и Метохији. Француско-немачки споразум је усмено прихваћен, није потписан, па усмено може и да се одбаци“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да су САД и НАТО бомбардовањем отимали Косово и Метохију од Србије а да садашње стање штити америчка војска која је на Косову и Метохији успоставила једну од својих највећих база.

„Споразуме о Косову и Метохији креирају државе које су најзаслужније не само за покушај распада Србије и пре тога распада Југославије и сада би ми требало да будемо у тој делузији и да очекујемо како ће нам они нешто помоћи. Неће нам помоћи нити раде на томе. Формални услов за улазак Србије у ЕУ је да призна Косово и Метохију као независну државу али сигуран сам да Србија и државе Западног Балкана никада неће ући у ЕУ нити ЕУ стварно планира да их прими“, рекао је Гајић.

Гајић је поводом годишњег заседања Генералне скупштине УН рекао да је у току „делегитимизација УН“ и да велике силе делују самостално и не занима их став УН.

„УН су изгубиле своју улогу јер су многе државе објективно остале без суверенитета“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар