Почетна » ВУЧИЋ ОДГОВАРА Обећавам премијеру Рами да се Косово и Албанија никада неће ујединити

ВУЧИЋ ОДГОВАРА Обећавам премијеру Рами да се Косово и Албанија никада неће ујединити

од admin
0 коментар

Премијер Албаније Еди Рама упозорио је да ће се његова држава и Косово „ујединити на класичан начин“ уколико Европска унија не буде отворила путеве за европску интеграцију Косова и либерализацију виза. Премијер Србије Александар Вучић одговорио је да обећава албанском премијеру да се „Косово и Албанија, како он каже, на класичан начин никада неће ујединити“.

У заједничком интервјуу са замеником премијера и министром спољних послова Косова Хашимом Тачијем за приштинску телевизију Клан Косова, Рама је рекао да
У 12.00 у Влади Србије (Немањина 11) конференција за новинаре директора владине Канцеларије за Косово и Метохију Марка
Ђурића поводом изјаве албанског премијера Едија Раме о уједињењу
Косова и Албаније.
уједињење Косова и Албаније има две могућности и да све зависи од ЕУ.

– Прво је уједињење у Европској унији, међутим ако ЕУ настави да затвара врата интеграцији Косова, онда ће две земље бити принуђене да се уједине на класичан начин – рекао је албански премијер.

Рама је рекао да се „две земље заузимају за уједињење кроз чланство у Европској унији“.

Премијер Александар Вучић написао је на Твитер налогу да обећава премијеру Рами да се Косово и Албанија никада неће ујединити.

Тачи је рекао да Рамине речи нису претња Европској унији, већ да је реч о реалности која се може остварити у будућности и која може бити резултат изолације Косова из ЕУ.

Рама је поновио да је срамота за ЕУ што се не завршава процес либерализације виза за грађане Косова који једини немају те олакшице у региону.

Тачи је казао да је Косово већ остварило све обавезе које има за либерализацију виза.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар