Почетна » Сви избори у априлу?

Сви избори у априлу?

од admin
0 коментар

Председник Владе на корак до одлуке да се пре рока гласа за састав републичког парламента. Важна процена да ли ће излазак на биралишта успорити реформе

ВАНРЕДНИ парламентарни избори биће одржани заједно са покрајинским и локалним највероватније 24. априла.

Премијер Александар Вучић практично је јуче потврдио да је близу одлуке о великој политичкој бици, а да је једино преостало да се процени да ли би избори економски успорили земљу и нарушили ревизију споразума са ММФ.

На страни расписивања избора, како је навео премијер, су политичка атмосфера која се ствара у друштву и потреба да се потврди легитимитет за државну политику до 2020. Он је, такође, поручио да ванредни излазак на биралишта неће значити додатни трошак, јер ове године падају редовни локални и покрајински избори:

– Никада се нисам руководио страначким разлозима већ интересима земље. Занима ме само Србија. Видим да се против мене удружују разне политичке опције које међусобно немају ништа заједничко, осим страсти и мржње према странци коју водим и мени лично. Смешне су приче да су звиждуци разлог за изборе. Трпео сам најгоре увреде, могу да претрпим и парадајз, јаја, најтеже речи, па сам сутра насмејан, то је мој посао.

Да ли ће се дефинитивно и када ићи на биралишта знаће се након серије консултација које ће Вучић обавити са председником Србије Томиславом Николићем и функционерима СНС.

– Тачно је да ми имамо већину у парламенту, али политика није математика. Политика је живот, морал, рад, психологија, атмосфера. Ако влади треба свеже крви, ако је потребна реконструкција за пет министара, онда би то било мучење, политички обрачун који би трајао пет или шест месеци. Када видите да нема стабилности, јер сви врше притисак на ту стабилност свакога дана, ако опозиција говори сваки дан да је катастрофа, диктатура, цензура, онда мислим да је демократски да се све то провери.

Потпредседник Владе и лидер СПС Ивица Дачић поручио је да разуме премијера што размишља о ванредним изборима, јер је изложен неоправданим критикама, али да не разуме опозицију која тражи изборе, али „моли бога“ да их не буде.

– Опозиција тражи изборе и прави атмосферу политичке нестабилности, а знају да ће пропасти на тим изборима. Без обзира на то да ли ће се ићи на гласање или не, политика Србије и даље ће бити усмерена на европски пут, јачање билатералне сарадње са пријатељским земљама, ресетовање односа са великим силама и регионална стабилност.

ПРЕДСЕДНИК ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ ЗА „НОВОСТИ“

О СУДБИНИ ГЛАСАЊА ОДЛУЧУЈУ ВУЧИЋ И СНС

Судбина избора је у рукама Александра Вучића и СНС као главне снаге у друштву. Моја размишљања о изборима сигурно неће утицати на одлуку о њима. Председник Владе добро познаје мој став и он ће му помоћи у доношењу одлуке. Али, моје мишљење није једино релевантно, зато што се не ради о избору председника – рекао је за „Новости“ шеф државе Томислав Николић. (Д. Р. Ђ.)

ГЛАВНИ ОДБОР „ЗА“Потпредседник СНС Игор Мировић оценио је јуче да је све више разлога за расписивање ванредних парламентарних избора, као и да сматра да је већина чланова ГО странке за излазак на биралишта.

П. В. – Д. М.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар