Почетна » Тужна слика из Њујорка: Вучићев говор у УН је буквално одјекивао – о зидове полупразне сале

Тужна слика из Њујорка: Вучићев говор у УН је буквално одјекивао – о зидове полупразне сале

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић одржао је свој говор у Уједињеним нацијама за који се, како је написао на свом Инстаграму, припремао тако што му је у помоћ пристигао бивши тенисер Јанко Типсаревић и помогао му да превазиђе трему пред наступ. Ипак, изгледа да нашем председнику није била потребна помоћ, с обзиром на то да је током његовог обраћања сала Генералне скупштине УН била – малтене празна.

Председник Александар Вучић је у свом говору у Уједињеним нацијама штошта поменуо. Цитирао је и Махатму Гандија, и рекао како наша држава, као место где постоји слобода и правда (?), поштује принципе УН.

„Он је рекао да не постоји пут ка миру, мир је пут. У том духу обраћам вам се у име Републике Србије, земље слободе и правде. Упркос глобалним изазовима, истрајава у очувању принципа УН и међународних закона“, рекао је он.

Даље, додао је како је свет „на ивици нуклеарне катастрофе и нуклеарног хололауста“.

„Живимо у свету где нико никога не слуша, морамо да разговарамо и када се не слажемо. Морамо да зауставимо праксу двоструких стандарда, да вратимо веру у међународно право, да вратимо веру у мир, једини пут који нема алтернативу. Дугујемо то свакој жртви у свету, тренутним и будућим генерацијама“, рекао је Вучић, и додао како Србија није слуга нити САД нити Русије, већ има сопствене интересе и политику коју треба да води.

Ове јаке речи председника, ипак, мало ко је имао прилику да чује уживо.

Наиме, у тренутку када је председник Србије Александар Вучић имао реч за говорницом, сала Генералне Скупштине била је скоро па празна. Овај говор, „тако снажан“, није много представника држава из целог света имало прилику да чује.

Foto:TANJUG/TANJUG VIDEO; TANJUG/ UN Photo/Laura Jarriel/

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар