Почетна » Војни синдикат тужио Александра Вулина

Војни синдикат тужио Александра Вулина

од admin
0 коментар

 

У саопштењу ВСС наводи се да је „овакво решење Вулин донео искључиво са намером да спречи и омета деловање највећег и јединог синдиката у Војсци Србије који испуњава услове репрезентативности“.

„Апелујемо на председника републике и Владу Србије, да сагледају колико им штете свакодневно наноси дилетантско, насилничко и криминално понашање министра одбране Александра Вулина и да коначно преиспитају његову деструктувну улогу и одговорност за катастрофално стање у нашој војсци. Вулинов егзибиционизам и штеточинско руковођење директно подривају борбену готовост Војске Србије“, наводи се у саопштењу.

ВСС је саопштио и да је министар одбране „незаконито, једнострано и без знања синдиката као странке у поступку, донео решење којим поништава решење којим је Војном синдикату Србије још 2015. године утврђена репрезентативност“.

„Више је него јасно да Вулину смета Војни синдикат Србије, зато што јавно критикује његове криминалне постуке и злоупотребе. Основни разлог за незаконито одузимање репрезентативности Војном синдикату Србије и одбијањем да је призна у новом поступку, видимо искључиво у чињеници да репрезентативни синдикат има право да преговара о закључењу колективног уговора који је у интересу свих запослених у Војсци Србије, а што Вулин не жели да омогући“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је „данас свима у Војсци и српској јавности јасно да Вулин не ради у интересу Војске и српских војника којих је више од пет хиљада напустило војску баш у његовом мандату“.

„Иако се представља као левичар и социјалиста, он то није и остаће упамћен по томе да је вршећи кривична дела и кршећи међународно право, гушио и ометао једини репрезентативни синдикат у Војсци и незаконито дао отказ његовом председнику и генералном секретару“, наводи се у саопштењу ВСС и додаје да је „ометање синдикалног деловања у земљама Европске уније озбиљно кривично дело“.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар