Почетна » „Свака помоћ је добродошла“: Како из Србије можете да помогнете угроженом становништву БиХ

„Свака помоћ је добродошла“: Како из Србије можете да помогнете угроженом становништву БиХ

од Други Пишу
0 коментар

Број жртава катастрофалних поплава у БиХ расте. Према последњем билансу, најмање је 25 мртвих, а трага се за још двоје несталих. Помоћ угроженом становништву Босне и Херцеговине стиже са свих страна и омогућена је и из Србије, захваљујући Црвеном крсту.

Руководитељка Програмске службе Црвеног Крста, Сања Дрезгић Остојић каже за Н1 да акција прикупљања помоћи за становништво у БиХ већ увелико траје.

„До сада се 88 грађана јавило и уплатило своју донацију и три правна лица, и ми смо до сада прикупили нешто више од 300.000 динара. И даље акција траје“, прецизирала је она и позвала грађане да посете њихову веб страницу где могу да пронађу податке на који начин могу да уплате помоћ.

„Свака помоћ је добродошла. Видели су на који начин је та катастрофа погодила грађане и позивамо на солидарност да се некако прикључимо и помогнемо онима који су најугроженији“, навела је саговорница Н1.

Данас, поводом Светског дана смањења ризика од катастрофа, главна тема јесте да се млади едукују и оснаже да негде у будућности имамо што мање оваквих трагичних и значајних последица по људе и по природу када се деси овако, каже Дрезгић Остојић.

„Оно што јесте негде почетак је прво да подижемо ту културу безбедности међу грађанима, међу младима који ће негде у будућности бити доносиоци одлука. Друга ствар је да све структуре у том систему и ланцу смањења ризика од катастрофа практично буду припремљене. Да њихово деловање буде на такав начин да се ризици смање, да се користећи науку негде предвиде које могу бити последице и да на тај начин делујемо на нивоу локалних заједница и самих појединаца и друштва да што мање утичемо на смањење ризика и последица и утицаја таквих катастрофа“, каже саговорница Н1..

Foto Printskrinn1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар