Почетна » „Калуђерица у срцу“ од готово 4 000 евра, највише пара дато за тезге, сендвиче и „шаторе“

„Калуђерица у срцу“ од готово 4 000 евра, највише пара дато за тезге, сендвиче и „шаторе“

Откривамо "ценовник" плаћеним буџетом грађана ГО Гроцка

од Жељко Маторчевић
0 коментар

За један дан, колико дуго је трајала манифестациј под називом “Калуђерица у срцу САБОР 2024“, из буџета ГО Гроцка потрошено је минимум око 4 000 евра. 

Ова манифестација по други пут одржана је ове године у недељу 22. септембра, а судећи по документацији до које је дошао Жиг инфо, највише новца из буџета ГО Гроцка је отишло на „тезге“ а затим на сендвиче.

Наводно, Одсек за јавне набавке ГО Гроцка је на захтев Организационог одбора, а у циљу организовања манифестације „Калуђерица у срцу – САБОР 2024“ је спровео поступке, односно „набавке“ и то

-12 комада етно тезги
-Пагоде (шатори, бели свечани, прим аут)
-Декорацију балонима
-Набавка сендвича
-Набавка оградица

Према потписаним уговорима, највише новца грађана ГО Гроцка за манифестацију „Калуђерица у срцу – САБОР 2024“ отишло је за „Набавку 12 тезги“ и то предузећу „Нови свет д.о.о“ из Земуна у износу од 156 200 динара.

Друга ставка, гледано по висини новца плаћеног из буџета ГО Гроцка јесте „набавка сендвича“. Према потписаном уговору између ГО Гроцка и предузећа „Сузана д.о.о“, набавка сендвича за манифестацију „Калуђерица у срцу – САБОР 2024“ . У уговору није назначено која количина сендвича је потребна за наведену манифестацију, али је наведена цена од 120 000 динара са ПДВ-ом.

Трећа ставка, гледано по истом систему, јесте набавка пагода. За набавку пагода, ГО Гроцка потписала је уговор са предузетником Лазаром Лукићем „Тријада плус“ из Младеновца. Цена потписаног уговора је 95 580 динара.

Затим следи декорација балонима. Према потписаном уговору, ГО Гроцка је ову ставку из буџета платила 23 040 динара са ПДВ-ом, а уговор је потписан са предузетником Мајом Поповић, „The buzz“ из Београда.

И као последња, најмања ценовна ставка јесте изнајмљивање оградица, а уговор је потписан између ГО Гроцка и предузећа „Атрик бокси“ д.о.о. За оградице је, према потписаном уговору, из буџета ГО Гроцка за манифестацију „Калуђерица у срцу – САБОР 2024“ издвојено 21 150 динара са ПДВ-ом.

За ову манифестацију организован је иконцерт популарне поп певачице Марије Микић. Према речима надлежних из ГО Гроцка, овај концерт наводно није плаћен из буџета ГО Гроцка. Међутим, од истих надлежних се не наводи ко је спонзор или донатор одржаног концерта.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Инфо служба ГО Гроцка

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар