Почетна » Стигле донације за ОШ „Илија Гарашанин“ у Брестовику и Гроцкој, а колико је ОПШТИНА учествовала?

Стигле донације за ОШ „Илија Гарашанин“ у Брестовику и Гроцкој, а колико је ОПШТИНА учествовала?

од admin
0 коментар

90 школских клупа и 200 школских столица стигло је недавно у виду донације за Основну школу „Илија Гарашанин“ у Гроцкој која има истурено одељење и у Брестовику.

Донација је била од супружника са овог подручја, а договор са директорком ове Основне школе је био да се прво опреми испостава у Брестовику а остатак додели матици у Гроцкој.

И тако је и било, школа у Брестовику је компелтно опремљена најсавременијим клупама и столицама а вишак је пребачен у Гроцку. Међутим, школа у Брестовику која је стара неколико деценија, муку мучи и са подом којег или нема или су пак излизани линолеуми. О клима уређајима је апсурдно и причати као и о још многим стварима. Школа у Брестовику чак има и истрошене прозоре. Стиче се утисак да општинску власт у Гроцкој сеоске школе малтене не занимају. Јер ако је могао овај брачни пар, који и није имућан, да покрене ову донацију питање је зашто Општина Гроцка не улаже у школе?

У време када председник Србије прича о повећању наталитета, чини се да се све ради да се наталитет смањи. Деца се већ одавно лече СМС-ом, здравство нам је у никад горем стању ако узмемо у обзир да су у више места у ГО Гроцка укинуте амбуланте а гужве код лекара никада веће.

И док тако назадујемо, ми причамо о неком наталитету и просперитету. Испада да и ово мало деце што имамо, немамо где ни да учимо. Ослањамо се једино на донације и смс поруке…

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар