Почетна » „Колико сам пута на рукама носила мртву децу, људе… Судите ми што после запалим цигарету“ Пост медицинске сестре ДИГАО ЈЕ СРБИЈУ НА НОГЕ

„Колико сам пута на рукама носила мртву децу, људе… Судите ми што после запалим цигарету“ Пост медицинске сестре ДИГАО ЈЕ СРБИЈУ НА НОГЕ

од admin
0 коментар

Снежана Ристић, медицинска сестра из Клиничког центра у Крагујевцу, својим постом на Фејсбуку дигла је Србију на ноге. Њене речи шире се као поплава друштвеним мрежама, а она је само била искрена о томе шта мисли о здравству у Србији.

Она је путем Фејсбука питала:

„Да ли знате, колико сам пута, на својим рукама имала мртве људе, мртву децу из саобраћајних незгода, избодене ножевима, упуцане, алкохолисане, оверене наркотицима, претучене, са тешким преломима ребара или лобање? Знате ли колико пута сам испирала нечију децу, жене, мушкарце, који попију шаку лекова и покушају суицид? На то их нисмо навели ми у белим мантилима, већ породица или околина“, питала је та медицинска радница.

 

„Блиц“ преноси делове њеног поста:

„Размишљам о овим актуелним догађајима на тему здравства. Људско сам биће, по професији -здравствени радник. ….И као човека, боли ме управо – људска злоба. И судите ми…“, пише Снежана Ристић.

Она пита, да ли знамо колико пута је „испирала нечију децу, жене, мушкарце, који попију шаку лекова и покушају суицид?“

Snežana Ristić

На то их, како каже, нису навели они у белим мантилима, већ породица или околина.

Снежана позива све да јој суде „јер је била непријатна према госпођи од 80 година, која је инсистирала да буде прегледана баш кад смо реанимирали дечака од 12 година“.

„И, судите ми јер сам X пута преплакала смену заједно са родитељима који дођу да идентификују своју децу …. И јесам, запалила сам цигарету, написала примопредају и кренула кући да угледам своју децу.

Колико асматичара, колико уједа стршљена, пчела, паса. …Колико падова с мотора, трактора, ораха, анеуризми, епи – напада… Колико болова у грудима, стомаку, леђима, бубрезима… Колико крварења….И чега још све?“, пише та медицинска сестра о својој пословној свакодневици.

Она додаје да „обични грађани не треба да знају с чим се ми све срећемо. И не треба да знају како се родбина понаша и прети… (Спасите га!!! Ако он не преживи и ви сте мртви !!!!)“

„Судите ми јер радим масажу срца момку из саобраћајне незгоде, а све време му звони телефон на ком пише „мама“… И, очи ми се муте од суза, али „навијам“ да срце успостави ритам“. Судите ми јер загрлим мајку која љуби своје мртво дете и каже: „Да те покријем, сине, да ти не буде хладно…, а онда то исто дете одгурам у мртвачницу“, пише та жена и завршава:

„Судите ми јер после тога запалим цигарету, обришем лице и насмешим се наредном пацијенту… И, небитна је плата… Ово нема цену… Судите ми ви, који никада и не бисте могли да радите овај посао…

Судите ми… ЈА СВОЈ БЕЛИ МАНТИЛ НОСИМ ПОНОСНО и верујем да постоји НЕКО ко ће судити свима нама“, завршила је она.

Директор КЦ „Крагујевац: Она је наша!

Како је за „Блиц“ рекао директор КЦ „Крагујевац“ др Предраг Саздановић Снежана Ристић ради као глава сестра у Клиници за кадриологију.

– Пре тога је годинама радила у Ургентном центру, као медицинска сестра. Иначе је је завшрила књижевност, а пре тога Медицинску школу. Изузетан је човек и пожртвован радник – навео је др Саздановић.

Р.Б./Н.Р.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар