Почетна » ПРОТЕСТИ НА СЕВЕРУ КИМ, СРБИ ПОРУЧУЈУ: “ЕУ отвори очи”, “Не изгладњујте нашу децу”, “Бију нас и тероришу” (ФОТО + ВИДЕО)

ПРОТЕСТИ НА СЕВЕРУ КИМ, СРБИ ПОРУЧУЈУ: “ЕУ отвори очи”, “Не изгладњујте нашу децу”, “Бију нас и тероришу” (ФОТО + ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Незадовољни Срби кренули су ка пунктовима, створила се километарска колона од Косовске Митровице до Звечана. Окупљени носе заставе Србије и транспаренте

СРБИ са севера Космета окупљају се како би изразили незадовољство против политичког и полицијског терора Приштине, које је кулминирало хапшењем четворице Срба у Косовској Митровици и увођењем такси за робу из Србије.

Наши суграђани из јужне српске покрајине окупљају се у месту Рударе код Звечана, на административним прелазима Јариње и Брњак и у месту Зупце у општини Зубин Поток и за сада све протиче у миру, без инцидената. 

Незадовољни Срби кренули су ка пунктовима, створила се километарска колона од Косовске Митровице до Звечана. Километарске колоне људи суод споменика кнезу Лазару у Косовској Митровици, до крста у Рудару, ка месту где је заказан велики миран протест против териора Приштине. У Лепосавићу је колона дугачка неколико километара, од Лешка до Јариња, најмање два километара, као и у Зубином Потоку“.

Највише је грађана на протесту у Рудару, а на улазу у то место присутно је десетак припадника косовске полиције. Окупљени носе заставе Србије и транспаренте на којима пише “Имамо право на хлеб”, “Хоћемо мир, а не ратове”, “ЕУ отвори очи”, “Не изгладњујте нашу децу”, “Бију нас и тероришу”, “Немамо лекове”…

На административном прелазу Јариње где протестују грађани Лешка и Лепосавића прелаз теретним и моторним возилима је обустављен, док се поновно успостављање саобраћаја очекује после протеста.

Под изговором да траже осумњичене за убиство Оливера Ивановићаприпадници РОСУ привели су полицајца полиције тзв. Косова Драгишу Марковића, који је већ био хапшен у оквиру истраге о мучком нападу на лидера Грађанске иницијативе Србија, демократија, правда.

Ухапшени су и Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић, Марко Рошић и Саша Ћурић уз изговор да су осумњичени за убиство Оливера Ивановића.

 

ЂУРИЋ: КОЛОНЕ ЗА ОПСТАНАК НА КИМ

БЕОГРАД – Српски народ је једногласно и једнодушно устао да брани своје право на останак и опстанак на КиМ, у чему уживају подршку Србије, поручио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и истакао да је никад већи број људи на КиМ устао да се бори против неправде и терора.

„Наш народ је у великом броју изашао и устао против неправде, терора, насиља и покушја да се српски народ протера економским погромом и бруталним политичким теророрм који подсећа на све што су нашем наропду радили у најцрњим периодима историје“, рекао је Ђурић.

Новости Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар