Почетна » Полиција саслушава Вучића

Полиција саслушава Вучића

од admin
0 коментар

Премијер Александар Вучић налази се на саслушању у полицији, потврдила је за ТВ Н1 портпаролка МУП-а Србије Биљана Ивковић Поповић.

Телевизија Пинк, блиска актуелним властима Србије, претходно је, позивајући се на неименоване изворе, објавила да је у полицији у току саслушање премијера Србије Александра Вучића поводом тврдњи таблоида “Курир” да је Вучић, заједно са више лица, учествовао у притисцима, уценама и изнуди противправног исказа бившег директора тог листа.

Подсећамо, „Курир“ је у недељу, на насловној страни објавио да је премијер Вучић, са још неколико лица, пре 20- так дана тражио од бившег директора “Курира” Александра Корница да лажно сведочи и лажно оптужи власника “Курира” Александра Родића.

Како пише тај таблоид, „некадашњи директор Курира, Александар Корнић, поднео је кривилчну пријаву Вишем јавном тужилаштву у којој наводи да су Александар Вучић, његов брат Андреј Вучић, власник таблоида Информер Драган Ј.Вучићевић и директор Информера Дамир Драгић, тражили од њега да лажно оптужи Александра Родића, председника „Адрија медија рупе“.

„Вечерње новости“ су пренеле да је премијер добровољно отишао на саслушање у полицију.

Министар полиције Небојша Стефановић је за 15 сати заказао ванредну конференцију за медије коју ћемо пратити. Додајмо да је нешто раније Министарство унутрашњих послова у саопштењу позвало Александра Родића да „најближој полицијској станици пријави претње које су му упућене, како би по његовој пријави могло да се поступа“.

Николић и Дачић: Јединство државних институција

Вучић се раније током дана састао са председником Србије Томиславом Николићем, након чега је, из Николићевог кабинета, саопштено да је председник Републике „изразио забринутост због очигледних покушаја рушења извршне власти“. У саопштењу се додаје да је Николић „апеловао на јединство и одлучност у одбрани виталних националних интереса и позвао надлежне институције да се одлучно обрачунају са онима којима је пречи сопствени интерес од државног“.

Нешто касније, саопштењем се огласио и министар спољних послова Ивица Дачић, иначе лидер СПС-а, коалиционог партнера Вучићевих напредњака, који је навео да “беспризорни напади на премијера Александра Вучића, потврђују да је циљ такве хајке дестабилизација Србије“.

„Одговор на такве притиске из земље и света мора бити потпуно јединство свих државних институција у циљу заштите националних и државних интереса“, навео је Дачић у саопштењу.

Недеља „државног удара“ и рат таблоида

Све ово се догађа на крају недеље која је у таблоидним медијима означена као „недеља у којој је могућ државни удар“.

Такође, већ готово месец дана траје својеврстан „таблоидни рат“ између „Курира“, с једне стране и властима блиских ТВ Пинк и „Информера“, с друге, а који је почео када је Мирослав Богићевић, власник компаније „Фармаком“, изјавио је да је под притиском данас опозиционе Демократске странке својевремено Александру Родићу, члану породице која поседује „Курир“, дао милион евра у кешу – да би тим новцем преузео новинске куће „Политику“ и „Новости“. Све то Богићевић је испричао директно у емисји ТВ Пинк, приватног медија у чијем информативном програму доминирају провладајући садржаји, а из полиције је стигла и информација да је Богићевић самоиницијативно пријавио да га је Родић рекетирао, и то све потврдио на полиграфу.

 

Огњен Зорић, РСЕ

Можда ти се свиди

Оставите коментар