Почетна » ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН РОМА У Гроцкој присуство скупу под принудом?

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН РОМА У Гроцкој присуство скупу под принудом?

од admin
0 коментар

Светски дан Рома обележен је јуче у Гроцкој , по други пут.

Манифестација је организована на платоу испред зграде општине Гроцка са почетком у 12 часова.

Присутнима се обратио секретар Савета за ромска питања Живота Митровић, а потом је председник Савета за ромска питања Војкан Симић у знак захвалности на доброј сарадњи са ромским националним мањинама уручио захвалнице руководству општине.

ФОТО: ГО Гроцка

Како би присутнима својом игром приближили културу и обичаје ромског народа у оквиру програма нумером „Циганска љубавна игра“, наступило је културно-уметничко друштво „Болеч“ , из Болеча ,а организозована је и представа „Цигански кабаре“.

Присуство под принудом?

Редакцији Жиг Инфо се јавило пар породица Рома који тврде да су били условљени присуством на манифестацији које је организовано од стране ГО Гроцка.

Наиме, како тврде, локални кандидат за одборника СНС-а је сиромашне породице из ромских насеља условио да морају да дођу на ову манифестацију, у супротном искључиће им се струја.

-Код нас Рома има доста сиромашних. Не дирају нас због неплаћених рачуна за струју, ваљда схватају у каквој смо ситуацији. Међутим, локални кандидат за одборника је била овде у ромском насељу  и тражила стриктно да идемо на манифестацију. Каже да је то наредба председникаСНС-а Гроцка, и да ако то не урадимо остаћемо без струје, каже један од мештанина Ромског насеља из Дражња.

ФОТО: ГО Гроцка

Иначе, овој манифестацији јесте присуствовао председник ОО СНС-а Гроцка Драгољуб Симоновић , иако он нема никакву функцију у ГО Гроцка.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар