Почетна » Уједињени против ковида о вакцинацији страних држављана: Не постоји прихватљиво објашњење, то се не дешава нигде у свету

Уједињени против ковида о вакцинацији страних држављана: Не постоји прихватљиво објашњење, то се не дешава нигде у свету

од admin
0 коментар

 

Поводом вакцинације страних држављана која се спроводи у Београду, Уједињени против ковида упитали су надлежне да ли постоји било каква контрола уласка у земљу, у смислу захтева да страни држављани имају неки доказ да тренутно нису заражени.

“Да ли је нормално да се у епидемији страни држављани неконтролисано крећу по територији читаве државе, како би били вакцинисани? Да ли је нормално да не постоје никаква раздвајања приликом вакцинације, што повећава шансу од ширења заразе? Због чега вакцине нису дониране страним државама, што би смањило ризик од заразе на територији наше државе?”, нека су од питања које је данас упутило удружење лекара Уједињени против ковида.

Они су оценили да се свакодневно крше противепидемијске мера од стране највиших државних чиновника, минира спровођење прокламованих противепидемијских мера, угрожава процес вакцинације и продужава у бескрај стање преоптерећености здравственог система и даљег исцрпљивања малобројног медицинског кадра.

“Слике редова и отворених кафића на Копаонику, изигравање “шалтерске” продаје хране и пића широм Београда, непоштовање мера у градском превозу, и све то без икакве реалне контроле или санкција, делују заиста нестварно када се упаре са сликама препуних болница, ковид амбуланти, чекаоница или преоптерећених малаобројних нековид установа”, наводи се у саопштењу и оцењује да је очигледна незаинтересованост и неспособност власти да спроведе мере које је сама донела.

Уједињени против ковида наводе и да постоје сумње да су подаци које одговорни саопштавају о заражавању становништва непотпуни, хаотично прикупљани, нестручно презентовани и намерно преправљани, укључујући и податке о смртности од ЦОВИД-а у нашој земљи.

“На овај начин се вештачки умањује тежина тренутне епидемијске ситуације и одржава лажна слика да здравствени систем држи епидемију под контролом”, пише у саопштењу.

Уједињени против ковида оцењују да су најаве попуштања мера у овој ситуацији опасне И да се могу сматрати актима директног угрожавања здравља и живота становништва.

“Позивамо по ко зна који пут одговорне да начин управљања и одлучивања везано за епидемију врате у правне оквире, повере их професионалцима од знања и интегритета и узимајући у разматрање познате и више пута правовремено предложене мере од стране УПК, направе јасну стратегију успостављања контроле над епидемијом”.

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар