Почетна » Од поноћи се за саобраћај затвара део Новог Београда, а сутра неколико линија кроз центар града мења трасу

Од поноћи се за саобраћај затвара део Новог Београда, а сутра неколико линија кроз центар града мења трасу

од Други Пишу
0 коментар

У недељу ће у Београду од 7 до 14 часова доћи до више измена у раду линија јавног превоза, а од данас до недеље увече ће више улица на Новом Београду бити затворено, што такође условљава измену више линија градског јавног превоза.

Од суботе до недеље увече затворено више улица на Новом Београду

За време одржавања манифестације „Награда Београда – Меморијал Мирко Бутулија” код Пословног центра „Ушће” доћи ће до промена у раду линија јавног превоза овог викенда, од суботе у поноћ до недеље до 22 сата.

Током одржавања манифестације за саобраћај ће бити затворен Булевар Николе Тесле (део између Булевара Михајла Пупина и Улице трешњиног цвета), затим Улица ушће поред Бранковог моста, Улица ушће поред Музеја савремене уметности и Улица ушће поред Парка пријатељства, због чега ће се возила ЈГП-а кретати измењеном трасом, саопштили су из Секретаријата за јавни превоз.

Како се прецизира, возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 ће се у наведеном периоду кретати, уместо Булеваром Николе Тесле, на делу трасе од Бранковог моста до Улице трешњиног цвета – у оба смера, Булеваром Михајла Пупина и Улицом трешњиног цвета и даље редовним трасама.

Такође, возила са линија 27Е и 35 ће се у оба смера, уместо Булеваром Николе Тесле и Улицом ушће, кретати Булеваром Михајла Пупина, улицама Милентија Поповића, и Владимира Поповића до терминуса „Нови Београд – Блок 20”. Линија 60Л ће у време одржавања манифестације саобраћати трасом у смеру ка окретници „Нови Београд (Топлана)”: Бранков мост – Милентија Поповића – интерна саобраћајница – Владимира Поповића – Земунски пут – Бродарска и даље редовном трасом, док ће се у повратку користити редовна траса.

Аутобуси ће користити постојећа стајалишта линија ЈГП-а на измењеној траси.

Манифестација „Београдски гран-при“ у недељу мења трасе неколико линија

Из Секретаријата за јавни превоз су саопштили да се сутра, у недељу, одржава манифестација „Београдски гран-при – кружна трка око Калемегдана“, а да ће за време одржавања манифестације бити онемогућено функционисање трамвајског саобраћаја на делу од зоне раскрснице улица Карађорђеве и Црногорске до зоне раскрснице улица Цара Душана и Пјарона де Мондезира.

Кружна трка ће се одвијати на траси: Париска (део од Кнеза Симе Марковића до Пјарона де Мондезира) – Пјарона де Мондезира (део од Париске до Цара Душана) – Булевар војводе Бојовића (део од Цара Душана до Карађорђеве) –Париска (део од Карађорђеве до Кнеза Симе Марковића).

Више линија трамваја мења трасу

У том времену возила јавног превоза ће саобраћати на следећи начин

трамвајске линија 2 и 5 неће саобраћати од првих полазака до краја манифестације
појачана ће бити трамвајска линија 6
трамваји са линије 10 ће у време трајања манифестације, уместо до окретнице „Калемегдан/Доњи град/”, саобраћати до Омладинског стадиона и носиће ознаку 10Л (Омладински стадион – Бањица)
трамваји на линији 11 ће у време трајања манифестације саобраћати на релацији: Ташмајдан – Блок 45 (преко Старог савског моста) и носиће ознаку 11Л

Еко 2 носи другу ознаку, успоставља се привремена аутобуска линија 5А

Електробуси са линије ЕКО 2 ће, уместо до окретнице „Дорћол /СРЦ Милан Мушкатировић/” саобраћати до Студентског трга и носиће ознаку ЕКО 2 (Студентски трг – Београд на води).

Успоставиће се привремена аутобуска линија 5А (Дорћол /СРЦ Милан Гале Мушкатировић/ – Вуков споменик) на следећој траси:

Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”/) – Тадеуша Кошћушка – Цара Душана – Џорџа Вашингтона – 27. марта – Краљице Марије – Вуков споменик – Краљице Марије – Булевар краља Александра – Рузвелтова – Краљице Марије – 27. марта – Џорџа Вашингтона – Цара Душана – Тадеуша Кошћушка – Дорћол /СРЦ Милан Гале Мушкатировић/.

Трамвајска линија 10 мења трасу

Услед радова на прегледу, поправци и замени елемената трамвајских шина у Улици Старине Новака, на делу између улица Илије Гарашанина и 27. марта, од 1. септембра, од 22 часа до 4. септембра, до 3.30 часова доћи ће до промена у раду трамвајске линије 10, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Радови се изводе у средњим саобраћајним тракама – на трамвајским шинама, у дужини од 30 метара, због чега ће трамваји са линије 10 у оба смера саобраћати улицама:

Београдском, Булеваром краља Александра, Рузвелтовом, Краљице Марије, 27. марта и даље редовном трасом.

У недељу ће од 7 до 14 часова због одржавања манифестације „Београдски гран-при – кружна трка око Калемегдана”, уместо до окретнице „Калемегдан/Доњи град/”, саобраћати до „Омладинског стадиона” и носити ознаку 10Л (Омладински стадион – Бањица).

На измењеном делу трасе, возила ће користити постојећа стајалишта ЈГП-а.

FOTO: MLADEN ŠURJANAC / RINGIER

Миљана Кљајић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар