Почетна » САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО – ОВО СУ УСЛОВИ ЗА СРБИЈУ: Да предамо Косово, заратимо са Русијом, да једемо ГМО и распродамо све што имамо!

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО – ОВО СУ УСЛОВИ ЗА СРБИЈУ: Да предамо Косово, заратимо са Русијом, да једемо ГМО и распродамо све што имамо!

од admin
0 коментар

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер изјавио је да се Србија, као кандидат за приступање Европској унији, обавезује да следи правила ЕУ и да уведе санкције, кад и где су оне неопходне.

– Морамо бити јасни по питању руске агресије у Украјини, да то не сме да се толерише.

С друге стране, морају се узети у обзир српске традиционалне истроријске и економске везе с Русијом, које чак могу бити и мост за дијалог, јер нико није заинтересован за дугорочну конфронтацију с Русијом.

До тада, морамо да покажемо одговор, санкције, на руско мењање граница у Европи – рекао је Мекалистер за Блиц.

Он је навео да то нема везе са антируском политиком, већ са заједничким вредностима ЕУ, а ако је Србија позвана да се придружи, то значи да је спремна да дели и промовише европске вредности.

– У томе ћемо бити врло јасни – рекао је Мекалистер.

Меклистер наводи и да је, упркос Брегзиту, свих шест држава западног Балкана има јасну европску перспективу, те да је најважнија порука из Берлина и Брисела наставак преговора и конкретно отварање поглавља 23 и 24 следеће недеље.

– То је јасан знак да треба да помогнемо Србији, али је до Србије да испуни услове – рекао је Мекалистер.

Он је нагласио и да је канцеларка Немачке Ангела Меркел лично посвећена процесу придруживања западног Балкана и да је лични пријатељ Србије.

– Она је иницирала Берлински процес и то показује њену посвећеност и региону и сарадњи са српском владом – рекао је Мекалистер.

ДСС О МЕКАЛИСТЕРУ И УСЛОВИМА!

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић поново је затражила расписивање референдума о чланству у ЕУ, јер је, истиче, тај пут “пун уцена” чије би испуњавање довело до “слома државе Србије”.

Реагујући на изјаву Дејвида Мекалистера да пут Србије у ЕУ води преко увођења санкцији Русији и нормализације односа са Косовом, Рашковић Ивић тврди да пут до ЕУ води преко уцена чије би испуњавање довело до слома државе Србије.

Она у саопштењу истиче да искуство у европским интеграцијама показује да након ових услова, следи захтев да Србија уђе у НАТО, дозволи промет генетски модификованих производа и омогући распродају свих природних ресурса.

Стога, навела је, ДСС пита власт шта још треба да се догоди да би схватили да улазак у ЕУ није у државном и економском интересу Србије и грађана.

ДСС је и раније тражила расписивање референдума, а премијер Александар Вучић је недавно подсетио заговорнике тог изјашњавања грађана, да су на недавним изборима грађани управо гласали за политику која подразумева европске инртеграције.

Блиц/Вести.нет

Можда ти се свиди

Оставите коментар