Почетна » У сред Србије, пронађена џунгла канабиса, каква се виђа само у Амстердаму… ево и где је!

У сред Србије, пронађена џунгла канабиса, каква се виђа само у Амстердаму… ево и где је!

од admin
0 коментар

Овај професор разредне наставе дуго није могао да нађе посао у струци, па је решио да покрене сопствени бизнис. Идеја да узгаја биљку чији изглед јако подсећа на стабла марихуане врло је смела.

– Друг из Словачке је тражио семе конопље за исхрану и то је био окидач да почнем са истраживањем конопље. Пуно сам читао и одлазио на сајмове где сам се упознао са биљком и решио да је засадим – каже Привизер.

Иако индустријска конопља и марихуана припадају исто врсти, разлика између ове две сорте је велика. Није могуће „надувати“ се индустријском конопљом, јер она за разлику од марихуане, има максимални садржај ТХЦ-а од 0.3 одсто, док марихуана има око 20 одсто ТХЦ-а.

Јан прави седам производа од конопље. Он производи семе, брашно, протеине, али оно што га издваја од свих осталих прозивођача у Србији је јарко зелени сок од ове биљке.

– Многи научници тврде да конопља има лековита својства, па је из тог разлога све популарнија и занимљивија, како у превентивне сврхе, тако и у сврху лечења разних болести – додаје Привизер.

Како каже, било му је потребно пуно одрицања и учења да би савладао технике добијања производа од конопље. Ипак, људи из његове околине скептични када је реч о прозиводњи конопље.

– Наша заједница је веома конзервативна и затворена и неретко наилазим на зид, предрасуде, чак и осуде овога чиме се бавим. Ја се ипак трудим да будем истрајан и не одустанем – истиче Привизер.

Он додаје људи полако схватају значај конопље и да почињу да се интересује за производе од конопље.

АдТецх Ад
Овај момак данас има плантажу која се простире на четири хектара, а планира да прошири производњу, као и да едукује грађане о коришћењу ове биљке.

Невероватно!

24сата/ликемаг

Можда ти се свиди

Оставите коментар