Почетна » Ана не може на операцију која спасава живот: Породица буквално моли Вучића

Ана не може на операцију која спасава живот: Породица буквално моли Вучића

од Други Пишу
0 коментар

Грађани Србије, недавно су, за само две недеље скупили 400.000 евра, како би Крагујевчанка Ана Милетић (40) отишла у Јапан, по спасоносну терапију за злоћудни тумор на мозгу. Међутим, иако је пре почетка хуманитарне акције, болница у Токију дала зелено светло и прихватила Ану за пацијента, сада се не јављају. Породица, у очају, моли све државне органе, и амбасадора Јапана у Србији, да им помогну, јер Ана нема много времена. Посебан апел упућују на адресу председника Србије, Алаксандра Вучића.

Породица Ане Милетић која се бори са тешком болешћу, обратила се јавности и упутила апел за помоћ надлежнима у државном врху, посебно председнику Србије и амбасадору Јапана у Србији, како би им помогли да превазиђу административне препреке настале у вези са Аниним одласком на лечење у Јапан.

Ани је овог лета дијагностикован тумор на мозгу, Глиобластома мултиформе градус 4, један од најзлоћуднијих и најагресивнијих облика тумора.

После хитне операције, зрачења и хемио терапије, у Србији су, за Ану, исцрпљене све могућности даљег лечења, а породици је наду улила Универзитетска клиника у Токију, која им је после увида у документацију одговорила да је “Ана кандидат за лечење код њих“.

Успешност лечења тумора који је дијагностикован Ани, у Јапану је 92 одсто, а Универзитетска клиника у Токију, примењује иновативни лек Делyтацт.

За Анино лечење, у кратком року прикупљено је 400.000 евра, али је сада за породицу настао пакао, јер им се клиника не јавља и одбија да достави потребну документацију, како би Ани била одобрена виза за Јапан.

“Имамо позивно писмо од професора Танаке у коме пише да је Ана добар кандидат за лечење иновативном терапијом, леком Делyтацт у њиховој клиници у Јапану. Новац смо уз помоћ нашег народа и дијаспоре прикупили. Оно што тренутно кочи њен одлазак у Јапан је то што болница у Јапану, где Ана треба да се лечи, још увек није одобрила тај пријем“, у очеју је рекао Анин брат Ђорђе Бојовић.

Анина породица оџала је конференцију за новинаре у Градској управи Крагујевца и апеловала на сам државни врх, али и Амбасаду Јапана, да им помогну.

“Након мишљења проф. Танаке са Универзитетске клинике у Токију од 4. августа, у коме нас је упитао који је најкраћи рок у коме можемо да допутујемо у Јапан и дођемо на клинику, покренута је велика акција прикупљања новчаних средстава за Анино лечење, од којих је најзначајнији део средстава прикупљен преко Фондације Буди Хуман и СМС порука. Уз огромну подршку и ентузијазам грађана Крагујевца, читаве Србије и наше дијаспоре, новац је прикупљен за мање од две недеље“, подсетио је Анин брат.

Ана је завршила зрачну и хемио терапију у Универзитетском клиничком центру Крагујевац, 6. септембра, рекла је њена породица и истакла да је Ана за сада добро, али да време није савезник њеној болести.

“Ана је за сада, Богу хвала, добро. Она је и психички и физички јака и увек је таква била, насмејана и ведра. И после те терапије она је наставила и даље да буде таква. Али, тумор је такав, да не знамо када ће да проради“, речи су мајке Зорице, која живот свог детата ставља у руке државних институција и појединаца, које моли да својим утицајем помогну да се превазиђу административне препреке.

Она подвлачи да лек за њену ћерку Ану, иначе мајку петогодишње девојчице, постоји, као и да је прикупљен потребан новац,

Анина породица је истакла да је њено лечење у Србији, званично завршено када је почетком овог месеца примила последње дозе истовремене зрачне и хемиотерапије. Тиме су уједно исцрпљене све могућности лечења које постоје у нашој земљи и сада им само преостаје да чекају одговор из Јапана.

Анина породица обезнедила је потребан износ за лечење, односно 400.000 евра, колико су им из клинике у Токију тражили, али сада, и поред новца на рачуна, из њима нејасних разлога, Ана не може да оде.

Због тога су јавно позвали амбасадора Јапана у Србији, да преко министра здравља и министра спољних послова Јапана, омогући Ани да добије шансу за излечење и наставак живота.

Александра Петровић      Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар