Почетна » Баку Бранку медицинска сестра грешком прогласила мртвом: Породица се тек опоравила од шока, а болница им приредила још један

Баку Бранку медицинска сестра грешком прогласила мртвом: Породица се тек опоравила од шока, а болница им приредила још један

од Други Пишу
0 коментар

Породици Петровић из Врњачке Бање грешком је јављено да је у краљевачкој болници преминула њихова мајка и бака Бранка. Тек што су се опоравили од тог шока, уследио је нови. Објашњење које је стигло из Здравственог центра Студеница још једном је узнемирило породицу Бранке Маричић.

Обавештени да је њихова мајка и бака Бранка преминула, породица долази у краљевачку болницу да презуме њено тело.

„Како бих по баку дошла, осим мртвачким колима. Нека ми неко објасни како ће доћи по мртво тело у Краљево“, прича за Н1 унука Александра Петровић.

Тада, међутим, сазнају да им мртвачка кола, срећом, нису потребна. У питању је грешка – Бранка је заправо жива, преноси Н1.

“Мајка је тражила отпусну листу код сестре која је дежурала тог дана. Жена је два пута листала. Ње нема. У међувремену стиже погребно возило из Врњачке Бање како би преузело тело. Мајка добија информацију да је бака жива”, каже Александра.

Кобне ноћи у краљевачкој болници умрла је заправо друга пацијенткиња, која је са Бранком била у истој соби, пише Н1.

Из болнице су рекли да се Бранкина ћерка није представила када је затражила информацију о стању своје мајке. Кажу да се медицинска сестра у тој ситуацији јавила на телефон и саопштила да је дошло до смртног исхода, мислећи да разговара са родбином жене која је преминула.

Тако је после шока који је породица већ доживела, уследио још један. Унука Александра тврди да је одговор болнице неистинит.

“Да ли на одељењима, као у овом случају интензивној нези, лежи само по један пацијент. Ја вас позовем и ви мени издиктирате да је та и та особа преминула или је стабилног стања. То је немогуће. Ви морате да ме питате за кога тражим информације. Јел тако?”, пита се Бранкина унука.

У међувремену, болница је пронашла кривца. Због непоступања по протоколу и давања погрешне информације покренут је дисциплински поступак против медицинске сестре.

Foto: Shutterstock

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар