Почетна » БРАВО ДЕЦО Нашли торбу са 700.000 динара и вратили власнику!

БРАВО ДЕЦО Нашли торбу са 700.000 динара и вратили власнику!

од admin
0 коментар

– Видели смо велику суму новца, нисмо бројали, било је доста динара, евра… Али није било докумената, па сам одмах позвао полицију. Док они још нису стигли, вратио се човек који је тврдио да је власник.

Замолио сам га да сачекамо полицију, да не буде да није његово или, још горе, да нешто фали, да је неко видео пре нас и узео нешто – прича Давид, који је са другом Данијелом Вујасином, испоставило се – по власника, био срећни налазач.

Давид је будући агро-менаџер, за то студира, а сада ради на грађевини, како објашњава, због тога је са друштвом предвече и кренуо на базен, да се мало одмори и расхлади након напорног посла.

– Човек је продао јагоде, малине шта ли, рекао нам је да је тог дана подигао паре. Частио нас је, мене и другара, са по 10 хиљада динара, мада није требало… Било ми је драго да га видим срећног, сигурно му није било лако када је приметио да му нема новца – каже Давид.

З. Т. из Влашког Дола је заиста тог дана подигао новац од продаје воћа, утврдила је полиција. Стао је, кажу, највероватније да промени гуму на колима и торбу му је, изгледа, тада испала или остала поред кола.

Давид се сутрадан вратио на посао на грађевини у Милановцу, да ради за дневницу од 10 евра, невољно је рекао износ. З. Т. је накнаду за његов, вероватно такође мукотрпан посао са воћем, захваљујући Давиду и његовом другару ипак сачувао.

 

М. Ђорђевић, Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар

12 − eleven =