Почетна Друштво Бесповратна средстава за куповину 17 минибусева за превоза сеоског становништва

Бесповратна средстава за куповину 17 минибусева за превоза сеоског становништва

од Други Пишу
0 коментар

Влада Србије донела је Уредбу о додели бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва, чиме ће у овој години бити омогућена куповина нових 17 возила, намењених повезивању 368 села у Србији

Реализацијом пројекта решавају се основне потребе сеоског становништва, омогућава квалитетнији живот и стварају услови за већу доступност здравствених, културних, административних и едукативних услуга, а уједно се унапређује животни стандард становништва сеоских средина, наводи се у саопштењу Владе.

Због великог интересовања за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма за куповину сеоске куће са окућницом у Србији за 2023. годину, који спроводи Министарство за бригу о селу, Влада је донела и Уредбу која ће омогућити наставак програма и додатно издвојила 395 милиона динара.

Укључујући нова средства, Влада Србије је за тај програм од почетка године издвојила укупно 895 милиона динара.

Влада је усвојила и измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда и продужила је период важења ограничења цена до краја октобра.

Foto Shutterstock/Ilustracija

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар