Почетна » ЛУДИ СРБИ: Упадају у шахт, лажно ломе руке и разбијају главу у превозу, лажирају уједе паса, а све ДА БИ ЗАРАДИЛИ ВЕЛИКУ ЛОВУ!

ЛУДИ СРБИ: Упадају у шахт, лажно ломе руке и разбијају главу у превозу, лажирају уједе паса, а све ДА БИ ЗАРАДИЛИ ВЕЛИКУ ЛОВУ!

од admin
0 коментар

– То мало личи на „Балкан експрес“, а такве ствари иначе не постоје у уређеним друштвима. Наравно, нису сви људи такви и не прибегавају сви таквим методама, тако да не можемо да кажемо да су сви Срби такви, али тога је увек било и биће – каже социолог Невен Цветичанин.

Најпопуларнији модели лаке зараде у Србији су удаја за свекра, фингирање уједа паса, лажне повреде у градском превозу и многи други, а стручањсци сматрају да је то одраз српског менталитета.

Криза је по свему судећи пробудила бујну машту грађана Србије те се они на све могуће начине довијају и раде најчудније ствари да би попунили кућни буџет, а између осталог Срби “гоје” новчанике тако што фингирају повреде у аутобусу, уједе паса, пропадају кроз шахт, оштећују своје аутомобиле, али се и венчавају за ташту или свекра!

Иако су неке од ових превара откривене то не спречава људе да и даље на тај начин покушају да дођу до лаке зараде.

Социолог Невен Цветичанин каже за Наше новине да су овакви потези грађана делимично одраз кризе али и менталитета.

– То мало личи на “Балкан експрес”, а такве ствари иначе не постоје у уређеним друштвима. Наравно, нису сви људи такви и не прибегавају сви таквим методама, тако да не можемо да кажемо да су сви Срби такви, али тога је увек било и биће.

* ЛАЖИРАЊЕ УЈЕДА ПСА

– Превара се одвија тако што човека уједе скувана лобања пса, а постоје људи који изнајмљују чељусти паса којима се уједате, ово се најчешће ради у Новом Саду, а након “повреде” жртва тужи ЈКП “Чистоћу”, а одштета је до 150.000 динара!

* УДАЈА ЗА СВЕКРА ИЛИ БРАК СА ТАШТОМ!

Млади брачни пар се формално разведе, након чега се она уда за свекра и наследи његову пензију, а настави да живи са мужем

* ПОВРЕДЕ У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ!

Заснивају се на наводним повредама које уопште нису видљиве, али лекари из предострожности дају “повређенима” крагне, а све почиње удесом аутобуса, а “зарада” је 500.000 динара!

(Телеграф.рс / Извор: Наше новине)

Можда ти се свиди

Оставите коментар