Почетна » ЦЕНЕ ЗАМЕНУ ГУМА ПО ЛОКАЦИЈИ РАДЊЕ: У Гроцкој 2.000, у граду 3.600 динара за комплетну монтажу

ЦЕНЕ ЗАМЕНУ ГУМА ПО ЛОКАЦИЈИ РАДЊЕ: У Гроцкој 2.000, у граду 3.600 динара за комплетну монтажу

од Други Пишу
0 коментар

Колона паркираних аутомобила и власника поред њих слика је која се ових дана може видети испред сваке вулканизерске радње у престоници.

Загазили смо у сезону зимских гума, па је ових дана, као и сваке године, гужва уобичајена. Ипак, како кажу мајстори, очекивана је навала, те су посао боље организовали, па нема чекања дужег од 15 минута.

Услуга монтаже пнеуматика и балансирања за сва четири точка креће се од 2.000 до 5.000 динара, док је замена по једном точку од 500 до 1.200 динара. Нове гуме су од 4.000 до 65.000, а цена зависи од димензија и квалитета. Најтраженији пнеуматици су пречника фелни 15 и 16 инча, за које треба издвојити од 6.000 до 12.000.

– Спас у задњи час, вазда смо познати по томе – шали се вулканизер Дејан Д. са Палилуле. – Имамо пуне руке посла ових дана, што није изненађујуће. Позвали смо све колеге са којима и иначе сарађујемо како бисмо скратили време чекања и задржали муштерије. Замена гума са балансирањем код нас кошта 3.600, односно 900 динара по точку.

Нешто јефтиније грађани могу проћи на ободима Београда, те у једној грочанској вулканизерској радњи могу монтирати пнеуматике за 2.000 динара.

Летње гуме треба заменити зимским, саветују мајстори, првенствено због безбедности, јер у време ниских температура и влажног асфалта може доћи до проклизавања. Важно је да возачи воде рачуна, да гуме буду истог произвођача, модела и димензија које је прописао произвођач аутомобила.

– Не могу сви да приуште да купе нове, али када пазаре половне, не треба да буду старије од две године, а шара треба да буде минимум четири милиметра – каже саговорник.

Када на коловозу има снега, леда или поледице, уколико на четвороточкашима нису зимски пнеуматици, возачима прети казна од 6.000 до 20.000 динара. Међутим, ако на службеним возилима нису монтиране адекватне гуме, казне су чак од 100.000 до 800.000.

НЕОПХОДНА ПРОВЕРА И АКУМУЛАТОРА
ЗЛАТНО правило које ће рећи сваки ауто-електричар јесте да акумулатори старе лети, а умиру зими. Како кажу, најчешће грешке које власници праве су куповина оног са већим капацитетом од предвиђеног, дуго држање празног акумулатора, али и пуњење док је у аутомобилу. Возила која се не користе свакодневно ипак треба, саветују мајстори, упалити и оставити да раде 15 минута сваког дана, нарочито зими.

Ј. Г. П.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар