Почетна » Директорка „Рибникара“ поднела оставку

Директорка „Рибникара“ поднела оставку

од Други Пишу
0 коментар

В. д. директорка Основне огледне школе „Владислав Рибникар“ у Београду Анђела Петровић, у којој се 3. маја догодило масовно убиство када је ученик К. К. убио деветоро својих другара и школског чувара, поднела је оставку на функцију вршиоца дужности директора ове васпитно-образовне установе, потврђено је за Нова.рс.

Након што је после ванредног инспекцијског прегледа разрешена дугогодишња директорка Основне огледне школе „Владислав Рибникар“ Снежана Кнежевић, на место вршиоца дужности директора ове установе постављена је Анђела Петровић, учитељица са дводеценијским стажом у образовању.

Мандат вршиоца дужности траје најдуже шест месеци и у том року треба да буде изабран нови директор школе, међутим Петровић је одлучила да се повуче са овог места пре истека рока.

В. д. директорка Основне огледне школе „Владислав Рибникар“ у Београду Анђела Петровић потврдила је за Нова.рс да је поднела лични захтев за рашрешење на место в. д директора.

„Претходна три месеца сам се истински трудила да максимално професионално обављам свој посао, несебично се дајући и ангажујући да решим сва важна питања везана за школу. За даље немам снаге. Захвална сам Министарству на указаном поверењу. Из личних разлога чврсто стојим иза своје одлуке, коју ми није било лако да донесем. Добро сам размислила пре саопштења“, истиче Петровић у разговору за Нова.рс.

Председник Савета родитеља Основне огледне школе „Владислав Рибникар“ Игор Ђорђевић наводи за Нова.рс да је Петровић поднела оставку јер се, како сматра, није снашла на овој позицији.

„Савет родитеља о њеној оставци није званично обавештен, али незваничним каналима сазнали смо да је поднела оставку. Моје лично мишљење, као и мишљење Савета родитеља је да се она једноставно није снашла на тој позицији. Онај допис који је некако доспео у медије, а у ком захтевамо да нам се омогући коришћење првог и другог спрата дела школе који је затворен, Петровић није подржала, што нас је све изненадило“, објашњава Ђорђевић.

Наводи да је Савет родитеља инсистирао да се за новог в. д. директора, односно за трајног директора школе постави неко из колектива ове установе.

„За то имамо потпуну подршку колектива, истог смо размишљања и мислим да колектив школе, не мешајући се од стране родитеља, већ има кандидата и да је колектив већ саопштио Влади. Ми смо рекли учитељима и наставницима да кога год буду изабрали, имаће нашу стопостотну подршку. Сматрамо да смо у целој овој трагичној ситуацији, најмање питали како је људима који раде тамо. Очекујемо разрешење Петровић почетком ове недеље и одмах постављање новог. Надамо се да ће Влада испоштовати колектив школе који је инсистирао на кандидату међу њима. Тачно је да тада, када је бирана Петровић, није било кандидата у колективу зато што је колектив дао подршку претходној директорки Кнежевић, али сада је другачија ситуација“, закључује Ђорђевић за наш портал.

Foto Printskrin

Сања Радовановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар