Почетна » ЗА ВУЧИЋА ОКЛАГИЈА И ДАСКА ЗА МЕСО Положен камен темељац за Икеу

ЗА ВУЧИЋА ОКЛАГИЈА И ДАСКА ЗА МЕСО Положен камен темељац за Икеу

од admin
0 коментар

Камен темељац за робну кућу Икеа положен је у Београду, а премијер Александар Вучић поручио је да је ово добар дан за Србију и да је задовољан што се наша земља уврстила у клуб 47 земаља у којима Икеа има своје робне куће.

– Икеа је сигуран знак боље и успешније будућности Србије. Велика ми је част што припадамо клубу земаља 47 у којима Икеа има своје куће. Београд није једино место, направићемо више таквих робних кућа, а наредна ће надам се бити у околини Ниша, што је из више разлога за Србију важно – рекао је Вучић после полагања камена темељца.

На полагању камена темељца премијер је рекао да ће прво што ће купити у Икеи бити оклагија и даска за сечење меса, јер су то производи који ће се производити у Ћуприји. Вучић је рекао да ће се и Симпо полако „подизати“ и настојати да испуни стандарде шведске компаније, а влада ће, како је навео, таквим компанијама помоћи.

Премијер је рекао да је у свих 47 земаља у којима Икеа послује, та компанија симбол робе приступачних цена, али и да су то успешне и богатије државе у којима се брине о животном стандарду грађана, у којима је та роба приступачна грађанима различитог имовинског стања.

– Зато је важно да Србија постане таква земља, где људи могу да зарађују и да за мање новца могу да купе добре производе – рекао је Вучић.

Вучић је позвао све грађане БиХ, Црне Горе, Македоније да долазе у Београд и купују у Србији, јер ће Икеа у престоници Србије свакако бити ближа него она у Будимпешти, где грађани у региону махом иду.

– Тешко да ће наћи боље место да оставе свој новац, а ми ћемо се потрудити да отворимо још једну робну кућу у Нишу, да буде ближе Скопљу, а можда и у западној Србији, да буде ближе БиХ – рекао је Вучић.

Премијер је искористио прилику да каже да је данас добио потврду да ће један велики немачки инвеститор запослити велики број грађана у једном граду на југу Србије.

– Икеа није само 300 радних места и велика инвестиција, већ и систем добављача и показатељ каквом друштву Србија припада – рекао је Вучић.

Тањуг

Претходне владе причале о Икеи, ова је довела

Србија је добро место за улагање, поручила је потпредседница владе и министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.Она је указала да је велики губитак што та компанија није раније дошла у Србију, наводећи да би годишњи приход у буџету од Икее био 15 до 20 милиона евра, а из чега се може закључити да је Србија за претходних девет година изгубила између 150 и 200 милиона евра.

– Нема инвеститора кога смо дуже чекали. Претходних девет година многи политичари и владе су причали о Икеи, али ова влада је успела да је доведе – истакла је Михајловић подсећајући да ће у првој робној кући у Србији посао добити 300 људи.

(vesti)

Можда ти се свиди

Оставите коментар