Почетна » ФИЛМСКА ПРИЧА Лажни Норвежанин вукао за нос пола Београда

ФИЛМСКА ПРИЧА Лажни Норвежанин вукао за нос пола Београда

од admin
0 коментар

Необична, скоро филмска прича са осмехом се препричава међу запосленима у градском јавном предузећу „Ада Циганлија“.

Тема је бивши комерцијални и финансијски директор овог предузећа необичног имена – Кристијан Стенберг. Стенберг је прошле године доведен на ову позицију у предузећу, а запосленима се представио као експерт из Норвешке. Запослени су сами открили да са новим директором “ствари нису начисто”.

– Одмах смо видели да нешто није у реду, на свако питање одговарао је са: “Ма, може” – прича извор „Блица“.

Стенберг је био директор пет месеци, док нису испливале, према тврдњама извора „Блица“, сумњиве фактуре. Тек тада је Стенбергово “чудно понашање” почело да надзире и руководство „Аде“.

Сазнали су да је Стенберг својевремено променио име и да је његово право порекло из Мркоњић Града, где је иначе рођен, а да му је право име Јасмин Бухић.

Уследила је паника, разматрало се да се позове и полиција, али су се Стенбергу само захвалили на сарадњи како би избегли аферу.

– Нисмо знали да је он Јасмин Бухић из Мркоњић Града, каже директор ЈП „Ада циганлија“ Жарко Шормаз.

Директор ЈП “Ада Циганлија” Жарко Шормаз потврдио је за „Блиц“ да је у том предузећу радио Стенберг, али да он не зна да ли је он заправо Јасмин Бухић.

– Нисмо знали да је он Јасмин Бухић. Тражио је споразумни раскид и ми смо пристали – каже Шормаз који није желео ни да потврди, али ни да демантује да је у раду бившег директора било злоупотреба.

– У току је израда завршног рачуна тако да још увек немамо такве информације. Када будемо имали било какав доказ преваре, предузећемо потребне мере – каже Шормаз.

На инсистирање „Блица“ да објасни зашто су запослили Стенберга и које су га квалификације препоручиле за посао, Шормаз је одговорио:

– Завршио је „Сингидунум“ и дипломирани је економиста.

„Блиц“ је покушао да контактира са Стенбергом, али он више од две недеље није одговарао на позиве и питања новинара.

Лажни Норвежанин био запослен у четири јавне институције

Кристијан Стенберг је радио у Градској управа за цене, у Сава центру, а потом као Председник Надзорног одбора ЈКП „Београд пут“ и финансијски и комерцијални директор ЈП „Ада Циганлија“.

Скупштина града поставила га је за председника Надзорног одбора ЈКП “Београд пут” 28. маја 2014. У овом предузећу кажу да је именован за председника Надзорног одбора од стране оснивача. Разрешен је 30. 11. 2015. због подношења оставке.

У Градској управи нису желели да објашњавају ангажовање Стенберга.

Ne zna se da li je Kristijan Stenberg ikad i bio u Oslu

Не зна се да ли је Кристијан Стенберг икад и био у Ослу

Студент „Сингидунума“

Јасмин Бухић уписао се на Факултет за економију, финансије Универзитета “Сингидунум” у Београду, а пред крај студија званично мења име у Кристијан Стенберг.

На порталу “Сингипедиа” Бухић је један од аутора научноистраживачког рада “Компаративна анализа рачуноводствених система Краљевине Норвешке и Републике Србије“.

Од тада се представља као норвешки финансијски експерт на основу чега доводи у заблуду пословно окружење.

Препорука помоћника градоначелника Београда

Borko Milosavljević

Борко Милосављевић

Како „Блиц“ сазнаје, Стенберга је градским јавним предузећима препоручио помоћник градоначелника Борко Милосављевић. Милосављевић, међутим, није желео да одговори на питања новинара „Блица“ да ли познаје Стенберга.

Марко Ташковић   Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар