Почетна » Сутра у 14 сати блокада путева: Србија стаје на сат времена

Сутра у 14 сати блокада путева: Србија стаје на сат времена

од admin
0 коментар

 „Скупштина је усвојила измене Закона о референдуму, а ми држимо своју реч – зато блокада путева. Позивамо народ из целе Србије да нам се придружи, јер ово је питање свих питања. Ако прође и Закон о експропријацији – Влади и страним компанијама су одрешене руке да у име било ког пројекта који назову јавним интересом отимају, расељавају и уништавају. Жртва ових закона може бити сваки становник Србије“, наводи се у саопштењу еколошких организација и додаје се:

„Земљорадници, занатлије, часни официри, свештенство, црквени великодостојници, студенти, интелектуалци – сада је час да се огласите и заједно са нама станете на браник отаџбине и живота у њој.
Будите спремни да (за почетак, на сат времена) зауставимо саобраћај у целој земљи! Накнадно ћемо објавити места на којима ћемо бити и време када ћемо започети обуставу.
Нека звоне звона, нека се чује песма пркоса, нека Србија зна да је народ неће дати“, наводи се у објави еколошког устанка.

Како сазнаје наш портал, сутра у 14 почеће блокада путева, а детаљи око блокаде одређених локација биће накнадно објављени.

Један од лидера „Еколошког устанка“ Александар Јовановић Ћута рекао је за Нова.рс да ће ова организација подржати сутрашњи протест, али није прецизирао које ће улице и путеви бити блокирани.

„Ми позивамо да се сви заједно одазовемо СЕОС-а, људи који су иницирали ову идеју и позивам целу Србију у блокаду путева. У овом удружењу су људи из Горњих Недељица, Прањана, Рековца и Јагодине. У складу са тим, ми ћемо се придружити том позиву, чекамо њихова даља упутства око блокаде. Надам се да ћемо вечерас имати још конкретније податке. Оно што ја могу да истакнем јесте да је кључна реч заједно“, рекао је Јовановић за Нова.рс.

Информацију око сутрашње блокаде потврдила је и организација „Крени-промени“, која је позвала све људе да се придруже протесту.

Данило Савић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар