Почетна » Манојловић: И за љубав и за тензију потребно двоје, о плановима наредних дана

Манојловић: И за љубав и за тензију потребно двоје, о плановима наредних дана

од admin
0 коментар

 

Према његовим речима, план постоји, али је још договор са СЕОС-ом да са завршним консултацијама изађу нешто касније.

„Наставићемо дефинитивно и са протестима у другим градовима Србије, наставићемо и преко мреже људи коју смо правили везано за народну иницијативу ћемо гледати да дођемо до што више људи. Имамо још неки додатак који још договарамо и који не могу сам да изнесем, не би било коректно према другим организацијама. Идемо прво по целој Србији, циљ нам је да дођемо до великог броја људи. Кроз медијску слику видите да велики број људи не чује ништа о ископавању бора и литијума, већ да ‘неки људи желе лоше председнику’. Циљ нам је да дођемо до тих људи. Чак и присталице власти када причате са њима, схвате важност овога што се ради“, каже он за Н1.

Коментаришући изјаву Златка Кокановића „да неће најављивати даље акције“, каже да је та прича везана за саме Недељице.

„Односно за питање бушотина. У том смислу неће најављивати кораке, то је разумљиво, а ово је нека прича везана за сам закон. Имамо захтев, заједничку стратегију и кораке“, каже он.

Додаје да ће наредни кораци власти „сигурно зависити увек и од јавног мњења“.

„То је једино мерило ове власти, биће борба и да људи уопште схвате и о чему се ту ради. Сигурно да када било коме изложите научне чињенице, видите и Биковића који је подржао борбу за забрану ископавања литијума и бора, већини разумних људи када им објасните о чему се ради, буде јасно“, каже он.

Како је рекао, коментаришући смањење броја људи на протестима, „и за љубав и за тензију је потребно двоје“.

„Имали сте страну која је наметала законе, грађани су били у дефанзиви, тврђено је да се неће ништа дати, ништа попустити, тензија је расла, довела до изузетно масовних блокада, након тога испуњена су четири од пет захтева – повлачење Закона о експропријацији, измена Закона о референдуму и народној иницијативи, укидање просторног плана Лознице, укидање просторног плана Јадра, остао је последњи захтев, али немате ни сукобе са влашћу у смислу вербалних сукоба, где најављују да ће доћи до ископавања, они ову тему избегавају и беже од ње“, каже он.

Без тензије, наглашава, „немате ни масовност“.

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three + 11 =