Почетна » Како изгледа распоред на листи Уједињени за победу Србије: Ђилас на 64. месту

Како изгледа распоред на листи Уједињени за победу Србије: Ђилас на 64. месту

од admin
0 коментар

 

Према последњим договорима, како преносе наши извори, та колаиција (ССП, ДС, НС, ПСГ, ПЗП и Слога) очекује да освоји и више од 70 парламетраних места, па је лидер ССП Ђилас за сад одлучио да се позициоинира на нижем месту од својих потпредседника и желео је да буде на 64. месту.

Носилац и прва на овој листи је потпредседница ССП Мариника Тепић, иза ње на другом месту је председник ДС Зоран Лутовац, па потпредседник НС Мирослав Алексић, потпредседник ССП Борко Стефановић и као пета је заменица председника ДС Драгана Ракић.

Потпредседник НС Синиша Ковачевић је на шестом месту, професор Владета Јанковић на седмом, а бивша министарка Владе Зорана Ђинђића Гордана Матковић на осмом. Професор Факултета организационих наука Владимир Обрадовић је на деветом а десета је Анна Орег са квоте ПСГ.

Затим иду Дејан Булатовић, потпредседник ССП 11. и Санда Рашковић Ивић, потпредседница НС 12. на листи.

Од познатих у првих сто на листи, на 15. месту је глумац Бане Томашевић, па активисткиња Марија Лукић.

Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић је на 17. месту, а председник синдиката Слога Жељко Веселиновић на 20. док је лидер ПСГ Павле Грбовић на 23. месту.

Потпредседник НС Владимир Гајић је на 34. месту, Татајана Пашић, чланица ССП и блиска сарадница Драгана Ђиласа у време док је био градоначелник Београда на 35, а новинар Милан Јовановић је на 41. месту, Душан Никезић из ССП на 51.

Председник Народне странке Вук Јеремић није на листи.

Он је недавно изјавио да је спреман да се „склони у страну“ и не буде кандидат ни на једној изборној листи ако ће то помоћи да се успостави широко јединство опозиције.

„Ако моје присуство на изборној листи чини ствар за један грам тежом, без дилеме сам спреман да не будем кандидат нигде. Мислим да је предлог Скупштине слободне Србије разуман и вредан пажње, и да би њихов документ могао бити почетак озбиљног окупљања опозиције, без обзира што у њему има и ствари о којима би се могло додатно разговарати“, рекао је Јеремић недавно на телевизији Нова С.

Лидија Валтнер   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар